Προβλήματα για τον ομογενή γερουσιαστή Θαν. Συνοδινό

Την άμεση «απόλυση» του ομογενή γερουσιαστή του Φιλελεύθερου Κόμματος, Θανάση Συνοδινού, ζήτησε από τον πρωθυπουργό Malcolm Turnbull, ο αρμόδιος για θέματα Νομικής Τάξης, σκιώδης γενικός εισαγγελέας Brendan O’Connor, εκ μέρους του Εργατικού Κόμματος.

Η Εκλογική Επιτροπή της χώρας απεφάνθη προχθές ότι δεν θα δώσει στο Κόμμα Φιλελευθέρων το ποσόν των $4,4 εκατ., ποσό που διεκδικούσε το κόμμα, γιατί μετά από σχετική έρευνα ανακάλυψε ότι το Παράρτημα Ν.Ν. Ουαλίας του κόμματος παραβίασε την εκλογική νομοθεσία, καθώς δεν αποκαλύπτει τα ονόματα των δωρητών του.

sinod239832

Ο ομογενής γερουσιαστής του Φιλελεύθερου Κόμματος, Θανάσης Συνοδινός.

Το Παράρτημα της Ν.Ν. Ουαλίας του Κόμματος Φιλελευθέρων αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών του, τα χρήματα των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος το 2011 και διοχετεύτηκαν σ’ αυτό μέσα από τον οργανισμό Free Enterprise Foundation. H Εκλογική Επιτροπή απεφάνθη ότι υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος χρησιμοποίησαν τον συγκεκριμένο οργανισμό προκειμένου να αποκρύψουν τα ονόματα των δωρητών, μερικοί εκ των οποίων ήταν κατασκευαστικές εταιρίες ή φυσικά πρόσωπα που σχετίζονται με την κατασκευαστική βιομηχανία, και οι οποίοι απαγορεύεται να κάνουν δωρεές σε οποιαδήποτε κόμμα στη Ν.Ν. Ουαλία.

Την εποχή που συνέβη η συγκεκριμένη παράβαση, οικονομικός διευθυντής και ταμίας του Παραρτήματος του κόμματος στη Ν.Ν. Ουαλία ήταν ο ομογενής γερουσιαστής Θανάσης Συνοδινός.

Σύμφωνα με τον κ. O’Connor, ο Συνοδινός, μέχρι τώρα αποφεύγει να δώσει εξηγήσεις για το τι γνώριζε σε σχέση με τον τρόπο που λειτουργούσε το Free Enterprise Foundation και γενικότερα για τη σχέση του με αυτό.

Μάλιστα, ο κ. O’Connor είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι υποχρεωμένος να ζητήσει από τον κ. Συνοδινό εξηγήσεις, αλλά και να του ζητήσει να αποκαλύψει τα ονόματα των δωρητών.

Η κυβέρνηση, πάντως, απέφυγε να τοποθετηθεί στα λεγόμενα του κ. O’Connor, λέγοντας ότι το κόμμα εξετάζει την απόφαση της Εκλογικής Επιτροπής της χώρας.

Πηγή:neoskosmos.com