ΣΑΤΙΡΙΖΟΝΤΑΣ: Άλλος δεν πάει και άλλος το πάει! Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Γράφει ο Χρήστος Μαλασπίνας

Όχι παρέλαση δεν πήγε! Και γιατί να πάει, άλλωστε;  Ο φόβος φυλάει τα έρημα. Και τα έρημα συντηρούν το φόβο! Έτσι και  τα δυο βολεύονται μια χαρά.

Όχι, ουδείς σχολίασε ή δικαιολόγησε την απουσία! Και γιατί, άλλωστε; Από τα 15μελή ήτανε κατά των παρελάσεων και υπέρ των καταλήψεων!  Είχαν περισσότερο τζερτζελέ!

Εδώ μας λένε πως δεν έγινε Γενοκτονία,  στις παρελάσεις θα τρέχουν;  Να δείτε που σε λίγο θα μας βάλουν να ζητήσουμε συγγνώμη από τον Ερντογάν που τολμήσαμε να κάνουμε επανάσταση το 1821! Μη σας πω ότι θα μας επιβάλλουν να του πληρώσουμε και …πολεμικές αποζημιώσεις! Είναι κι αυτό μια …επιστημονική άποψη!

Άστε που προβλέπω να  μας επιβάλλουν και τα βιβλία Ιστορίας της Ρεπούση! Πότε τα έγραψε; Ε, όπου να ΄ναι… Περιμένει να επιστρέψει από την Αμερική ο υπουργός Παιδείας …

Συνωστισμός η μία, εθνοκάθαρση ο άλλος, μια χαρά προβλέπω να τη στήνουν την κουρελού για τον μπερντέ του Καραγκιόζη!

Τώρα που το συζητάμε, λέτε να κρατήσουν τον Φίλη  στην Νέα Υόρκη για την παρέλαση; Αν το κάνουν, προβλέπω κοσμοσυρροή στην 5η Λεωφόρο.  Μόνον οι Πόντιοι να κατεβούν, φτάνουν! Άλλωστε του το έχουν πει:  Όπου εμφανίζεσαι δημοσίως, θα μας βλέπετε αντίκρυ! Πονήρεψαν οι Πόντιοι… Θα μας έχετε αντίκρυ σας, του είπαν…

Για να τους βλέπει με τα λάβαρα, τις στολές και τα ενθύμια της Γενοκτονίας! Τέτοια τιμωρία!

Σχετικό και άσχετο: Όλοι, μέρες που ‘ναι,  βάζουν τη Γαλανόλευκη στον ιστό,  να  τιμήσουμε αυτούς που θυσιάστηκαν για να λευτερωθούμε.  Αυτός στη Θεσσαλονίκη  που κρέμασε  την τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του, τι πανηγύριζε; Ένα πράγμα είναι σίγουρο. Κι αυτός  παρέλαση δεν πήγε!

Ούτε και ‘γω, για άλλους, όμως, λόγους. Κλιματολογικούς! Είναι το δεύτερο τριήμερο που μας χαλάει ο καιρός!  Έχει καταντήσει ανυπόφορος,  όπως και  ο Τσακαλώτος με τους φόρους του! Πέντε μέρες χαρά Θεού, Σαββατοκύριακο θυμάται να βρέχει, να φυσάει και να κάνει κρύο!  Φαίνεται δεν ξέρουν στον παράδεισο από αργίες και σχόλες…

Έλα, όμως, που η δικαστική επιμελήτρια στον Πύργο μας έβαλε τα γυαλιά! Οι επίσημοι άργησαν, λέει,  να πάνε στην παρέλαση, η βροχή ξέσπασε το θυμό της για την απρέπεια, και οι γονείς που είχαν φθάσει για να χειροκροτήσουν τα βλαστάρια τους, έσπευσαν να καλυφθούν κάτω από στέγαστρα και τέντες.

Κοινώς, το διαλύσανε το μαγαζί!

Τότε η αγέρωχη Ελληνίδα, πήρε αγκαλιά το 4χρονο κοριτσάκι της, βούτηξε και μία σημαία υπό μάλης και …παρέλασε μόνη της, υπό βροχή, σώζοντας κυριολεκτικά όχι την παρέλαση, αλλά την αξιοπρέπεια ολόκληρου του έθνους!

Έτσι είναι. Άλλος δεν πάει και άλλος το πάει!