Ανθρωποκυνηγητό για τους υπεύθυνους του μακελειού με 72 νεκρούς στη Λαχόρη

Πακιστάν. Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές στο Πακιστάν προκειμένου να εντοπίσουν τους αντάρτες που οργάνωσαν τη βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας σε δημόσιο πάρκο της Λαχόρης, προκαλώντας τον θάνατο τουλάχιστον 72 ανθρώπων, ανάμεσά τους τουλάχιστον 17 παιδιά.

Η επίθεση είχε ως στόχο χριστιανούς, με τα περισσότερα θύματα να είναι γυναίκες και παιδιά που βρίσκονταν στο πάρκο για να γιορτάσουν την Κυριακή του Καθολικού Πάσχα.

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ ο αριθμός των νεκρών δεν αποκλείεται να αυξηθεί περαιτέρω.

Την ευθύνη για το μακελειό ανέλαβε η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ που συνδέεται με τους Ταλιμπάν. Το 2014 η οργάνωση αποσχίστηκε και διακήρυξε την υποστήριξή της στο Ισλαμικό Κράτος, όμως στη συνέχεια ανακοίνωσε ότι εντάσσεται εκ νέου στο κίνημα των Ταλιμπάν.

«Πρέπει να βρούμε τους δολοφόνους των αθώων αδελφών και των παιδιών μας και να τους παραδώσουμε στη δικαιοσύνη. Δεν θα αφήσουμε ποτέ αυτούς τους απάνθρωπους να κυριαρχήσουν πάνω στη ζωή μας και στην ελευθερία μας», δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του στρατού.

Η επίθεση είχε και έντονα πολιτικό χαρακτήρα, με δεδομένο ότι η Λαχόρη θεωρείται εκλογικό προπύργιο του πρωθυπουργού Ναγουάζ Σαρίφ. Το πρωθυπουργικό γραφείο καταδίκασε την αιματοχυσία και ανακοίνωσε ότι έχει διαταχθεί απάντηση στο έγκλημα, χωρίς να δοθούν διευκρινίσεις.

«Θέλουμε να στείλουμε αυτό το μήνυμα στον πρωθυπουργό Ναγουάζ Σαρίφ, ότι έχουμε εισέλθει στη Λαχόρη», δήλωσε εκπρόσωπος της Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ.