Η παρατεταμένη οικονομική ανέχεια “χτυπάει” και τα κυλικεία των σχολείων!

Αθήνα. Η οικονομική κρίση, που χρόνια τώρα ταλανίζει την Ελλάδα, φαίνεται παντού. Στην αγορά, στο εμπόριο, ακόμη και στα …κυλικεία των σχολείων! Το κουλουράκι ή το σάντουιτς, με τα οποία οι μαθητές κολάτσιζαν στα μεγάλα διαλείμματα, πλέον γνωρίζουν μεγάλη πτώση στις πωλήσεις.  Αυτό παρά το ότι είναι εξακριβωμένο πως πολλοί μαθητές πηγαίνουν στα σχολεία ακόμη και δίχως να έχουν φάει πρωινό!

Έτσι, μειωμένος κατά 50% είναι τα χρόνια της κρίσης ο τζίρος των κυλικείων στα σχολεία όλης της χώρας, σύμφωνα με στοιχεία που επικαλέσθηκε η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μισθωτών Κυλικείων Φραντζέσκα Tατούλη, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο πλαίσιο του πανελληνίου συνεδρίου εκμισθωτών κυλικείων που πραγματοποιείται στα Χανιά.

Όπως επισήμανε, «το 50% αφορά τον πανελλήνιο μέσο όρο, καθώς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το ποσοστό αυτό είναι υψηλότερο». Σύμφωνα με την ίδια, από το 2012 όταν ξέσπασε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, άρχισαν ξανά να κάνουν την εμφάνισή τους και στα κυλικεία τα μπλοκάκια με τα βερεσέ, καθώς πολλοί γονείς αδυνατούν να εξασφαλίσουν για τα παιδιά τους χρήματα, για αγορές ειδών από κυλικεία σχολείων.

Σύμφωνα με μαρτυρία πολλών μαθητών σε κάποια σχολεία οι διευθυντές παρακινούν τους μαθητές να ψωνίζουν κάτι, έστω και μικρό, π.χ. ένα κουλούρι, από τα κυλικεία ώστε αυτά να μην κλείσουν. Διότι εκτός από τα μπλοκάκια με τα βερεσέ, πολλά είναι και τα κυλικεία που αναγκάζονται σε κάθε σχολίκή χρονιά να διακόψουν τη λειτουργία τους.