Διασταυρώνουν τα ξίφη τους στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη Τσίπρας-Μητσοτάκης

Αθήνα
Σε μονομαχία κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να εξελιχθεί το βράδυ της Τρίτης η προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για τη Δικαιοσύνη και τη διαπλοκή. Η συζήτηση, που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, προμηνύεται θυελλώδης, καθώς το κλίμα που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ είναι εκρηκτικό.

Όπως αναφέρει το Βήμα, στη σκιά των διαρροών από το Μέγαρο Μαξίμου ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει στο γραφείο του οκτώ φακέλους με διάφορες υποθέσεις και της πληροφορίας από τη Συγγρού ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του στοιχεία για μια «αποκάλυψη βόμβα», τα δυο κόμματα ακόνισαν τα… μαχαίρια τους το τριήμερο που πέρασε και έδειξαν ότι η συζήτηση θα διεξαχθεί σε πολύ υψηλούς τόνους.

Την πολεμική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί, της οποίας ενδεικτική είναι η σύγκρουση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο, επιτείνουν οι πληροφορίες που δημοσιεύονται την Τρίτη και οι οποίες αναφέρουν πως ο Σταύρος Παπασταύρου, πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, ήταν ιδιοκτήτης και δικαιούχος της εταιρείας για την οποία πλήρωσε πρόστιμο 3,3 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της έρευνας για τη λίστα Λαγκάρντ, και όχι απλός διαχειριστής.

Προϊδεάζοντας για το κλίμα στην αποψινή συνάντηση, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο Νίκος Παππάς έχουν εκτοξεύσει απειλές ότι θα μιλήσουν με «ονόματα και διευθύνσεις». Σύμφωνα όμως με την αντιπολίτευση, οι κ.κ. Τσίπρας και Παππάς δεν θα μείνουν ανενόχλητοι στην προσπάθειά τους να εμφανιστούν ως δημόσιοι κατήγοροι.

Πιθανολογείται και αναμένεται, δε, ότι θα ζητηθούν από τον πρωθυπουργό συγκεκριμένες απαντήσεις για συγκεκριμένες υποθέσεις, στις οποίες εμφανίζεται διασύνδεση κυβερνητικών στελεχών και κέντρων με συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων.

Επιπλέον, σφοδρή αναμένεται η επίθεση της αντιπολίτευσης προς την κυβέρνηση για την τακτική που ακολουθεί στον χώρο της Δικαιοσύνης.

Να σημειωθεί, τέλος, πως τη Δευτέρα το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της ΝΔ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό, καταγγέλλοντας αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, προφανώς με έγκριση του κ. Τσίπρα, εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο και χρησιμοποίησε ως πρόσχημα καταγεγραμμένες από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές συνομιλίες, οι οποίες ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, διέρρευσαν παρανόμως και παρανόμως δημοσιεύθηκαν.

Στο θέμα αναφέρθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Είπε ότι στόχος είναι να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός ποιοι είναι αυτοί που φοβούνται πραγματικά την απρόσκοπτη και ανεξάρτητη λειτουργία της Δικαιοσύνης και ποιοι είναι αυτοί που μεθόδευσαν στο παρελθόν και επιθυμούν, ακόμα και σήμερα, τη συγκάλυψη συγκεκριμένων υποθέσεων.

«Η κυβέρνηση θα επιδιώξει μια συζήτηση επί της ουσίας, χωρίς υπεκφυγές και μικροπολιτικά τεχνάσματα. Ελπίζουμε ότι η στάση της Αντιπολίτευσης και ιδιαίτερα της Νέας Δημοκρατίας, θα είναι ανάλογη» κατέληξε.

Newsroom ΔΟΛ