Στη Βουλή οι αρχηγοί θα δώσουν “μάχη” για τα σκάνδαλα

Αθήνα. “Βαρυφορτωμένο” είναι το κλίμα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας λίγες ώρες πριν από την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τη δικαιοσύνη και τη διαφθορά.

Από το Μαξίμου διαρρέεται ότι ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έχει στο γραφείο του οκτώ φακέλους με διάφορες υποθέσεις  τις οποίες θα αποκαλύψει στη Βουλή, ενώ  από τη Συγγρού, πληροφορίες αναφέρουν ότι ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης έχει στα χέρια του στοιχεία για μια «αποκάλυψη βόμβα».

Κατόπιν αυτών,  η συζήτηση που προκάλεσε ο κ. Τσίπρας, αναμένεται να διεξαχθεί σε πολύ υψηλούς τόνους, κυρίως για έναν και μόνον λόγο: Για να μπορέσει η κυβέρνηση στον κουρνιαχτό που θα σηκωθεί, να περάσει “απαρατήρητα” τα φορολογικά μέτρα και -εάν το επιτύχει- και το ασφαλιστικό…

Η σύγκρουση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη με τον εκπρόσωπο τύπου της Ν.Δ. Γιώργο Κουμουτσάκο τις τελευταίες δυο μέρες, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος» για συνομιλίες του δεύτερου με έναν από τους κατηγορούμενους δημοσιογράφους για εκβιασμούς, προσέφερε το κατάλληλο “υπόστρωμα”.

Μετά την αντίδραση Κουμουτσάκου, με αγωγή την οποία προτίθεται, όπως είπε, να καταθέσει κατά της κας Γεροβασίλη, η N.Δ. πέρασε στην αντεπίθεση και το μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και Συντονιστής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης του κόμματος Μάκης Βορίδης που λέει ότι ζούμε «εποχές Μπέρια» (εννοώντας τον Μπέρια, στενό συνεργάτη του Στάλιν που διοικούσε την τότε μυστική υπηρεσία πληροφοριών της Σοβιετικής Ένωσης) κατέθεσε χθες, επίκαιρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για αντιδημοκρατικές, παρακρατικές, παράνομες και ανήθικες πρακτικές της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Βορίδη, η κυβερνητική εκπρόσωπος, προφανώς με έγκριση του κ. Τσίπρα, εκμεταλλευόμενη παράνομο υλικό, εξαπέλυσε δολίως, παντελώς αβάσιμη επίθεση στον κ. Κουμουτσάκο και χρησιμοποίησε ως πρόσχημα καταγεγραμμένες από κρατικές υπηρεσίες, ιδιωτικές συνομιλίες, οι οποίες ενώ δεν έχουν κανένα απολύτως μεμπτό σημείο και καμία σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη,  διέρρευσαν παρανόμως και παρανόμως δημοσιεύθηκαν.

Από την πλευρά του το Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, έχει επιστρατεύσει πληθώρα ειδικών νομικών συμβούλων κλπ. και έχει “ξεσκονίσει” πολλές “σκανδαλώδεις” υποθέσεις που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει τη δημοσιότητα και για τις οποίες ο κ. Τσίπρας σχεδιάζει να επιτεθεί στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί σε επίπεδο αρχηγών σήμερα το απόγευμα.