Σφυροκόπημα αντιπολίτευσης κατά Παρασκευόπουλου και Παπαγγελόπουλου

Σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο και τον αναπληρωτή υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο για ζητήματα Δικαιοσύνης και διαφθοράς, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας που διερευνά τις καταγγελίες Τσατάνη για παρεμβάσεις της κυβέρνησης στη δικαιοσύνη.

Για “μαφιόζικο σχέδιο, μνημείο ψευδολογίας, υποκρισίας και ανακρίβειας” κάνει λόγο ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, μιλώντας για στημένη υπόθεση σε βάρος του.”

58B05F0B028FF4B1E6CA7DAB5ADD7429

Πολύ πιο μετρημένος στις εκφράσεις του ο Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζει μεν ότι “ένας εισαγγελέας δεν έχει καμία δουλειά να επισκέπτεται υπουργό με δικογραφία στα χέρια”, αλλά από την άλλη τονίζει ότι “οι μόνοι που ξέρουν το πλήρες περιεχόμενο της συζήτησης, ειναι η Τσατάνη και ο Παρασκευόπουλος”, ενώ αργότερα υποστήριξε ότι “ίσως είναι θεμιτή μια συζήτηση αφηρημένων νομικών θεμάτων μεταξύ 2 λειτουργών”.

Βορίδης και
Βενιζέλος “απλώνουν” τη συζήτηση, με αναφορές για πρόεδρο ΑΠ Βασιλική Θάνου και τις νέες τις πειθαρχικές αρμοδιότητες. για κυκλώματα στη Δικαιοσύνη κλπ

“Αν θέλετε να εκφράζετε τη νομική σας άποψη να παραιτηθείτε από υπουργός” ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ

Ο κ. Βορίδης ρώτησε τον κ. Παπαγγελόπουλο αν υπάρχουν άλλες παρασκηνιακές συναντήσεις με δικαστές (“εγώ ξέρω ότι έχει γίνει τουλάχιστον μία”) και ζήτησε από τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης να “κατονομάσει ποιοι αποτελούν τα δικαστικά κυκλώματα που έχει καταγγείλει”.

“Όταν τους βρω θα τους κατονομάσω” απάντησε ο Παπαγγελόπουλος.

Ο Βενιζέλος μίλησε για ευθύνες του πρωθυπουργού. “Στην ολομέλεια είχε πει οτι ο υπουργός παρακίνησε την εισαγγελέα να μη βάλει την υπόθεση στο αρχείο” τόνισε.

Η ένταση περίσσευε σε πολλα σημεία, κυρίως μεταξυ Βενιζέλου και προεδρεύουσας Τασίας Χριστοδουλοπούλου.

Αίτημα να κληθούν Ντογιάκος και Τσατάνη κατέθεσαν ήδη οι βουλευτές της ΝΑ, ενώ η συζήτηση συνεχίζεται την άλλη βδομάδα.

skai.gr