Ψηφίστηκε η τροπολογία για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης των ΙΧ

Αθήνα. Να αξιοποιήσουν το μέτρο της απόσυρσης των αυτοκινήτων, κάλεσε τους πολίτες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, χαρακτηρίζοντάς το ως «μεγάλη ευκαιρία».

Την πρόσκληση απηύθυνε ο κ. Αλεξιάδης από τη Βουλή, στο πλαίσιο της ψήφισης της τροπολογίας, η οποία παρατείνει τη διαδικασία απόσυρσης έως τις 20 Μαΐου 2016 και παρέχει ταυτοχρόνως τη δυνατότητα επίλυσης όλων των σχετικών θεμάτων μέχρι 31 Μαΐου του 2016, καθώς και ταυτοποίησης και όσων αυτοκινήτων αγοράστηκαν το προηγούμενο διάστημα ώστε να έχουν τις ευμενείς διατάξεις του νόμου.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία και πρέπει οι πολίτες να την αξιοποιήσουν, διότι δεν θα είναι αιώνια», είπε ο κ. Αλεξιάδης, προαναγγέλλοντας και άλλες νομοθετικές διατάξεις καθώς -όπως είπε- λειτουργεί πλέον η Διυπουργική Επιτροπή, που εξετάζει τα θέματα φορολογίας των αυτοκινήτων και θα δρομολογήσει πιο αυστηρό πλαίσιο και θα επιλύσει θέματα.

Απαντώντας στην κριτική των κομμάτων της αντιπολίτευσης, ιδίως δε της ΝΔ, περί μεγάλης καθυστέρησης εφαρμογής του μέτρου, ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε ότι ήταν αποτέλεσμα μιας διαπραγμάτευσης που διαρκεί και έπρεπε να καταλήξει προς όφελος των πολιτών.

Στο ποσό των 175,441 εκατομμυρίων ευρώ ανήλθαν το 2015 τα βεβαιωθέντα έσοδα από τους ελέγχους των υποθέσεων της Λίστας Λαγκάρντ, και ήταν σημαντικά αυξημένα από αυτά του 2014 που είχαν ανέλθει σε 26,620 εκατ. ευρώ, ανέφερε νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Πηγή:.skai.gr