ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Απόδημοι, Βουλή, Μόναχο και άλλα

 

melissa1-90x901Είναι, θα λέγαμε, απαράδεκτο να καλούνται ομογενείς προκειμένου να παρουσιαστούν και να μιλήσουν στην Μόνιμη Επιτροπή της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό και η Επιτροπή να αναβάλλεται!  Καλούνται, όθεν οι καλεσμένοι να παρουσιαστούν μία άλλη ημέρα. Αλλά κάποιοι ξεχνούν, φαίνεται, ότι οι ομογενείς έρχονται από μακρυά και έχουν προγραμματίσει το ταξίδι τους. Έτσι ώστε να μην είναι εύκολο, ακόμη και με σημαντική χρηματική επιβάρυνση, να αλλάξουν το εισιτήριό τους την τελευταία στιγμή.

melissaΤο κάτω-κάτω της γραφής, η αιτία της αναβολής της συνεδρίασης της Τετάρτης δεν πείθει κανέναν για την ορθότητά της, εκτός ίσως από τους εμπνευστές της. Τι είχαμε στην Ολομέλεια; Μία συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών για την Δικαιοσύνη και τη Διαφθορά. Πολύ ωραία. Μπορούσε να γίνει με την ίδια απήχηση και χωρίς τη συμμετοχή των 33 βουλευτών όλων των πτερύγων που συναπαρτίζουν την Επιτροπή! Άλλωστε ούτε καν ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ είχαμε, όπου η παρουσία του κάθε βουλευτή -και η ψήφος του- κρίνεται απαραίτητη…

melissa1-90x901

Προσέξτε μην τυχόν και σας κοροϊδέψουν σήμερα!!! Πρωταπριλιά!

Όχι δεν γιορτάζουν σήμερα οι …Αλέξιοι!

Κάτι απορίες που σού ‘χουν τα μικρά…

 

melissaΚαι τυπικά εκτός μνημονίου από σήμερα  η Κύπρος!

Όχι δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα…

 

melissa1-90x901

Tην κατάργηση των περισσοτέρων φοροαπαλλαγών που δικαιούνται τα φυσικά πρόσωπα και τη ριζική αναμόρφωση της φορολογίας ακινήτων προαναγγέλλει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης για το τρέχον έτος, το οποίο έδωσε χθες στη δημοσιότητα.  Σιγά, κι αυτό είναι είδηση; Να θεμελίωνε δικαίωμα  φοροαπαλλαγών, αυτό ναι, θα ήτανε είδηση και μάλιστα καλή. Έστω και ανήμερα πρωταπριλιά!

 

melisa

Οφειλόμενη αναγνώριση: Στην αίσια έκβαση του ελληνικού Σχολείου Μονάχου θετική συνεισφορά είχε και ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού, Μιχάλης Κόκκινος ο οποίος επίσης είχε επισκεφθεί το χώρο.

Όχι, δεν μας το ΄πε. Τη φωτογραφία του είδαμε μπροστά στο υπό κατασκευή σχολείο και το θυμηθήκαμε.