Η ΝΔ ανεβάζει τόνους στο θέμα του ΔΝΤ: Η κυβέρνηση οδηγεί και πάλι τη χώρα σε ασφυξία

Αθήνα. «Εκείνοι που πριν μερικούς μήνες με την επιστολή Τσακαλώτου, κυριολεκτικά παρακαλούσαν το Δ.Ν.Τ. και την κυρία Λαγκάρντ για συνεργασία, δεν έχουν σήμερα καμία αξιοπιστία όταν “σηκώνουν λάβαρα αντίστασης” κατά του Δ.Ν.Τ», υπογραμμίζεται σε σημερινή σκληρή ανακοίνωση της ΝΔ, η οποία φαίνεται να ανεβάζει τους τόνους, στον απόηχο του διαλόγου Τόμσεν – Βελκουλέσκου, που έφερε στο φως το Wikileaks.

«​Ποιά επιστολή λέει την αλήθεια; Εκείνη του κ. Τσακαλώτου ή η τωρινή του  κ. Τσίπρα; Και τι ακριβώς επιδιώκουν;», διερωτάται με νόημα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση – που κατηγορεί ως ανίκανη και αναξιόπιστη – για τον τρόπο με τον οποίον οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ δείχνουν να χειρίζονται το ζήτημα της Ελλάδας.

Ωστόσο η ΝΔ κρατά σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις που οι αξιωματούχοι του Ταμείου (Τόμσεν ιδίως και Βελκουλέσκου, εν προκειμένω) διατυπώνουν:  «​Τελικά, είναι η δική τους ανικανότητα και αναξιοπιστία που δίνουν άλλοθι σε προβληματικές σκέψεις διαφόρων στελεχών για πιέσεις προς την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Η Κυβέρνηση με τους επικίνδυνους ερασιτεχνισμούς της, οδηγεί και πάλι τη χώρα σε ασφυξία. Όπως ακριβώς έκανε και στο ολέθριο για τους Έλληνες 2015», υπογραμμίζει η ΝΔ.

πηγή:Skai.gr

CfEquv3UMAEzbvv