Μετανάστης αποπειράθηκε να αυτοπυρποληθεί στο κέντρο της Αθήνας!

Συναγερμός σήμανε στην οδό Κριεζώτου στο κέντρο της Αθήνας, όταν ένας μετανάστης απείλησε αρχικά ότι θα αυτοπυρποληθεί, και στη συνέχεια ότι θα πέσει από κάδο για μπάζα. Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον μεταπείσουν και ο άνδρας προσήχθη.

Αδειάζει το λιμάνι του Πειραιά

Στο μεταξύ, αδειάζει σιγά – σιγά η πύλη Ε3 του λιμανιού του Πειραιά με πρόσφυγες και μετανάστες να μαζεύουν τα υπάρχοντά τους και οι περισσότεροι να μην επιβιβάζονται στα πούλμαν για να μεταφερθούν σε χώρους φιλοξενίας αλλά να πηγαίνουν κυρίως στις πύλες Ε1 και Ε2. Μάλιστα, πολλοί πηγαίνουν στις μεγάλες λευκές τέντες που είχαν στηθεί εκεί τις προηγούμενες ημέρες αλλά έμεναν άδειες.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια πούλμαν για να μεταφέρουν όσους επιθυμούν στο camp της Πέτρας, στην Πιερία έξω από την Κατερίνη, δεν φαίνεται να υπάρχει μεγάλη προθυμία. Λίγοι είναι αυτοί που αποφασίζουν να μαζέψουν τα υπάρχοντά τους και να μεταφερθούν εκεί.

Ταυτόχρονα, στην πύλη Ε3 έχουν μπει συνεργεία καθαρισμού.

Ξέρουν τους υποκινητές των επεισοδίων

Στο “μικροσκόπιο” του λιμενικού έχει μπει την τελευταία εβδομάδα μια ομάδα προσφύγων και μεταναστών, που ξεσηκώνουν τους ομοεθνείς τους πυροδοτώντας εντάσεις και μικροεπεισόδια στις πύλες του λιμανιού του Πειραιά. Ήδη απο την προηγούμενη Τετάρτη, όταν και ξέσπασαν τα βίαια επεισόδια μεταξύ Αφγανών και Σύριων στην πύλη Ε1 του λιμανιού, οι άνδρες του λιμενικού εντόπισαν μια ομάδα Αφγανών που υποκινούσε τα επεισόδια και ήταν αυτή που ξεσήκωνε τους υπόλοιπους ώστε να παραβλέψουν τις εντολές των αρχών και να μην δεχθούν το διαχωρισμό των σκηνών.

Απο τις μικροεντάσεις που ακολούθησαν τις επόμενες ημέρες-με αποκορύφωμα τα χθεσινά επεισόδια στην Ε3 και την πορεία των προσφύγων μεχρι το Σύνταγμα-οι λιμενικοί εχουν καταλήξει σε 15 άτομα τα οποία θεωρούνται οι υποκινητές των ταραχών και διερευνάται ο ρόλος τους μεταξύ των προσφύγων που μένουν στον Πειραιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λιμενικοί παρακολουθούν στενά τον “πυρήνα” των συγκεκριμένων προσφύγων και μεταναστών, τηρώντας προς το παρόν διακριτική στάση, την ώρα που υπο διαδικασία ελέγχου βρίσκονται και οι αλληλέγγυοι οι οποίοι εχουν παρεισφρήσει μεταξύ των προσφύγων και τους παρακινούν να μην δεχθούν τη μεταφορά τους απο το λιμάνι του Πειραιά στα κέντρα φιλοξενίας.