«Έλληνας» ο Μέγας Αλέξανδρος λέει η «adidas»!

Μελβούρνη. Αν ζούσε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος θα φορούσε σίγουρα ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών της «Adidas» που φέρει το όνομά του και ένα αθλητικό μπλουζάκι της ίδιας εταιρίας στο οποίο εικονίζεται το λιοντάρι που ήταν χαραγμένο στην πανοπλία και την ασπίδα του.

Untitled

Αν ζούσε σήμερα ο Μέγας Αλέξανδρος θα φορούσε σίγουρα ένα ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών της «adidas» που φέρει το όνομά του και ένα αθλητικό μπλουζάκι της ίδιας εταιρίας

 

Η γνωστή γερμανική μάρκα αθλητικών ειδών έδωσε το όνομα του θρυλικού Έλληνα στρατηλάρχη στα δύο προϊόντα της που ήδη κυκλοφορούν στην αμερικανική αγορά, αλλά μπορούν να αγοραστούν και από Αυστραλούς καταναλωτές μέσω τους ηλεκτρονικού εμπορίου.

Το επίσημο όνομα του νέου μοντέλου παπουτσιών είναι «Barricade 2016 Alexander Shoes» και την αθλητικής μπλούζας «Alexander Lion». Οι σχεδιαστές των δύο προϊόντων, όπως αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή τους, αναφέρουν ότι εμπνεύστηκαν από «τον μεγάλο Έλληνα βασιλιά».

Η εξέλιξη αυτή είναι σημαντική, από την στιγμή που μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες του κόσμου με παρουσία ως χορηγού σε δεκάδες διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις και αποτελεί μία «ψήφο» υπέρ του δίκαιου αιτήματος της Ελλάδας και του παγκόσμιου Ελληνισμού να σταματήσει επιτέλους η χρήση της ονομασίας «Μακεδονία» από το κρατίδιο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

πηγή:neoskosmos.com