Νίκες για Ολυμπιακό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, «γκέλα» για ΠΑΟ

Παναιτωλικός – Ολυμπιακός 2-5). Τη «γκέλα» του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ, η οποία κέρδισε τον Πανιώνιο (ΑΕΚ – Πανιώνιος 2-0), τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός έμενε σε «λευκή» ισοπαλία με τον Αστέρα στην Τρίπολη (Αστέρας Τρίπολης – Παναθηναϊκός 0-0). Σημαντική νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ επί του Λεβαδειακού στην Τούμπα (ΠΑΟΚ – Λεβαδειακός 2-0). Με «διπλό» έφυγε ο Ηρακλής στην Κομοτηνή όπου επικράτησε του Πανθρακικού (Πανθρακικός – Ηρακλής 0-3), ενώ η Βέροια απέσπασε ισοπαλία από την Ξάνθη (Βέροια – Ξάνθη 1-1). Πολύ όμορφο ματς έγινε στη Μυτιλήνη όπου η τοπική Καλλονή ηττήθηκε από τον Ατρόμητο (Καλλονή – Ατρόμητος 2-4), ενώ τέλος ο ΠΑΣ κέρδισε στα Γιάννενα τον Πλατανιά (ΠΑΣ Γιάννινα – Πλατανιάς 2-0).
Πραγματοποιώντας νέα εντυπωσιακή εμφάνιση, ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας και από το Αγρίνιο, επικρατώντας του Παναιτωλικού με 5-2, σ’ ένα παιχνίδι διαφήμιση του ποδοσφαίρου με τρομερό ρυθμό.

Οι Πειραιώτες έπαιξαν εξαιρετικό ποδόσφαιρο, ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικοί και έφτασαν εύκολα στην τελική επικράτηση.

Ο αγώνας:

O Παναιτωλικός έχανε τις ευκαιρίες και ο Ολυμπιακός έβαζε τα γκολ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα στο Αγρίνιο. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ στο 5′, καθώς ο Ουάρντα έστειλε τη μπάλα άουτ σε τετ-α-τετ με τον Καπίνο, με τους φιλοξενούμενους να μην τους μιμούνται δύο λεπτά αργότερα και να κάνουν το 1-0 με κεφαλιά του Φορτούνη, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Ερνάνι.

Οι Αγρινιώτες έχασαν ακόμα μία μεγάλη ευκαιρία στο 25′, με τον Ουάρντα να πλασάρει άουτ από πλάγια θέση, με τους Πειραιώτες να απαντούν και πάλι με γκολ. Στο 30′, ο Ερνάνι εκτέλεσε κόρνερ και ο Μποτία με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0. Στο 45′, μάλιστα, ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού είχε και δοκάρι.

Στο 58′ οι Πειραιώτες “καθάρισαν” την υπόθεση νίκη. Ο Σεμπά νίκησε τον Κυριακίδη με ωραίο σουτ κι έκανε το 3-0. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Ολυμπιακός πέτυχε και τέταρτο γκολ με τον Πουλίδο. Ο Φορτούνης έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σεμπά κι εκείνος έδωσε ασίστ πάρε-βάλε στον Μεξικανό επιθετικό, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να στείλει τη μπάλα στην ανυπεράσπιστη εστία του Παναιτωλικού. Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο Πάρντο, ο οποίος στο 86′ έκανε το 5-0 με κοντινή κεφαλιά, έπειτα από ασίστ του Φορντούνη.

Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι φρόντισαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις στο φινάλε πετυχαίνοντας δύο γκολ στο 88′ και στο 90′ με τον Ουάρντα και τον Κάπελ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναιτωλικός (Ματζουράκης): Κυριακίδης, Κουτρουμάνος, Κούσας, Χαντάκιας, Ρουμπουλάκου (67′ Κάπελ), Μάκος, Παπάζογλου (77′ Παπουτσογιαννόπουλος), Πάουλο (46′ Βασιλείου), Φερέιρα, Ουάρντα, Μουνιός.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Καπίνο, Ελαμπντελαουί, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Ζντιέλαρ, Φορτούνης, Κασάμι (78′ Μπουχαλάκης), Ερνάνι (68′ Πάρντο), Σεμπά (77′ Φουστέρ), Πουλίδο.