Σκληρή κόντρα Σπίρτζη – ΤΑΙΠΕΔ

Αθήνα. Λίγες ώρες αφότου μπήκαν οι υπογραφές στη συμφωνία παραχώρησης του ΟΛΠ ξέσπασε εμφύλιος στην κυβέρνηση, ανάμεσα στον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη και τον επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, Στέλιο Πιτσιόρλα.
Μιλώντας στην εφημερίδα “Επένδυση” ο κ. Σπίρτζης ρωτήθηκε: “Θα έχετε δει και εσείς τα δημοσιεύματα που σας φέρνουν σε συνεχή κόντρα με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ. Εντέλει συμφωνείτε με τις ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, του λιμανιού του Πειραιά και γενικώς με το πακέτο ιδιωτικοποιήσεων που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ;”

Και η απάντησή του: “Δεν συμφωνώ. Οι 9 ιδιωτικοποιήσεις είναι τμήμα της συμφωνίας που έχουμε και θα τις προχωρήσουμε, παρότι διαφωνούμε. Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον -το τονίζω αυτό- και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των 9 ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί.”

“Στο ΤΑΙΠΕΔ υλοποιούμε τη συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ” ήταν η απάντηση του κ. Πιτσιόρλα στην τοποθέτηση του κ. Σπίρτζη “ Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να περιοριστεί στο ρόλο του, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον – το τονίζω αυτό – και να εφαρμόσει τη νέα συμφωνία των εννέα ιδιωτικοποιήσεων και όχι την πώληση της χώρας. Πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η χώρα έχει πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και να εγκαταλείψει την πολιτική της κυβέρνησης Σαμαρά ως ανάμνηση που πιθανά να νοσταλγεί”.

“Είμαστε σε μια σημαντική στιγμή και δύσκολη στιγμή για τη χώρα, στα πλαίσια της αξιολόγησης. Η συμφωνία μάς δίνει πόντους, δίνουμε το μήνυμα ότι η Ελλάδα τηρεί τις υποχρεώσεις της, στη διαπραγμάτευση και έχει πολύ μεγάλες προοπτικές” τόνισε στο Mega o πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, την επομένη της συμφωνίας Αθήνας – COSCO για τον ΟΛΠ.