Το Λιμάνι φέρνει “τρικυμία” στο ΣΥΡΙΖΑ

Αθήνα. Ο Θοδωρής Δρίτσας φαίνεται πως δεν… θέλει να πιστέψει πως έγινε η ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και παρόλο που έχουν ήδη “πέσει” οι υπογραφές από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ΑΛέξη Τσίπρα, ο υπουργός Ναυτιλίας δηλώνει πως “έχουμε ακόμη δρόμο”!

“Έχουμε μπροστά μας δρόμο μέχρι τη μεταβίβαση των μετοχών τον Ιούνιο”. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, πριν καλά – καλά… στεγνώσει το μελάνι από τις υπογραφές μεταξύ της Cosco και του Έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός έκανε λόγο για σειρά νομικών διαδικασιών, αναφερόμενος στο διάστημα μέχρι τον Ιούνιο που προαναφέραμε και συμπλήρωσε, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή mega σαββατοκύριακο, πως ετοιμάζονται ρυθμίσεις όπως η Δημόσια Αρχή Λιμένα Πειραιά που εκτιμάται ότι δημιουργεί νέο “κρατικό” ΟΛΠ.

“Η πώληση του λιμανιού γίνεται για να ικανοποιηθούν οι δανειστές, όχι για την ανάπτυξη του λιμένα”, δείχνοντας (και) με αυτό τον τρόπο πως οι υπογραφές που έπεσαν δεν ήταν η… αγαπημένη του εξέλιξη στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Θοδωρής Δρίτσας δεν παρέλειψε να εξαπολύσει και σφοδρή επίθεση εναντίον του ΤΑΙΠΕΔ. Συγκεκριμένα τόνισε πως “λειτουργεί ως κράτος εν κράτει. Είναι παράλληλη εξουσία στην αιρετή εξουσία του ελληνικού λαού. Πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο το κομμάτι της απαράδεκτης λειτουργίας του ΤΑΙΠΕΔ. Κάνει αξιοποίηση ή ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ; Είναι επινόηση των δανειστών το ΤΑΙΠΕΔ, δεν είναι κυβέρνηση“.

“Το ΤΑΙΠΕΔ δεν είναι ο Πιτσιόρλας, είναι οργανισμός που ελέγχεται πλήρως από δανειστές, τραπεζικούς και επιχειρηματικούς οργανισμούς και λειτουργεί βάσει κανόνων που θέλουμε να αλλάξουμε”, τόνισε ακόμη ο υπουργός κάνοντας αναφορά στον επικεφαλής του, ο οποίος χθες είχε σκληρή κόντρα και με τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη.

Παράλληλα, αμφισβήτησε ανοιχτά τα λεγόμενα του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ περί 2.000 θέσεων εργασίας λόγω της παρουσίας της κινεζικής εταιρείας, υποστηρίζοντας ότι στη συντριπτική τους πλειονότητα αποτελούν υπεργολαβίες.

“Καθημερινά συγκρουόμαστε με τον εαυτό μας για τις κυβερνητικές δεσμεύσεις. Έμεινα ως μέλος της κυβέρνησης για να βελτιώσω τη συμφωνία”, τόνισε ακόμη ο υπουργός, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησης σε περίπτωση που το “διάδοχο” Ταμείο του ΤΑΙΠΕΔ έχει ακόμη μεγαλύτερες εξουσίες. “Αν τεθεί θέμα νέου Ταμείου με μεγαλύτερες εξουσίες του ΤΑΙΠΕΔ θα εξετάσω τη θέση μου” απάντησε κατηγορηματικά και… με νόημα.