Μητσοτάκης: Η Ομογένεια στέλνει το μήνυμα, όχι άλλοι διχασμοί- Δημήτρης Βίτσας

Νέα Υόρκη. Την παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου, στην 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης παρακολούθησε την Κυριακή ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ως τελετάρχης, προσκεκλημένος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ψήφο των Ελλήνων ομογενών, καθιστώντας σαφές ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέους διχασμούς και ψεύτικα διλήμματα. «Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, το μήνυμα το οποίο είχαμε την ευκαιρία να στείλουμε, είναι ότι είναι πολύ σημαντικό να δώσουμε τη δυνατότητα σ’ αυτούς τους ανθρώπους να ψηφίζουν στο μόνιμο τόπο διαμονής τους» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Πρόσθεσε ότι η ομογένεια «έχει τη δυνατότητα να βλέπει τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα, μακριά από τα πάθη της πολιτικής αντιπαράθεσης και να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι είναι καλό για το δημόσιο συμφέρον».

O πρόεδρος της Ν.Δ συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε πολλά ακόμα να κάνουμε για να ενδυναμώσουμε τις σχέσεις της μητέρας πατρίδας με την ομογένεια. Είναι εξαιρετικά συγκινητικό, σήμερα, σε αυτήν την πολύ όμορφη γιορτή, να βλέπουμε κυρίως νέα παιδιά να κρατάνε τις ελληνικές σημαίες, να παρελαύνουν με τα κοστούμια του τόπου τους και να κρατάνε ζωντανές τις παραδόσεις της ιδιαίτερης πατρίδας τους».

Ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει ενωμένη, μακριά από το διχαστικό πολιτικό λόγο. «Εδώ πέρα στην Ομογένεια αυτό το μήνυμα είναι ακόμα πιο επίκαιρο. Δεν χρειαζόμαστε άλλους διχασμούς. Δεν χρειαζόμαστε ψεύτικα διλήμματα. Εμείς, αυτοί. Αυτά τα διλήμματα είναι τελείως ξεπερασμένα. Πάνω από όλα πρέπει οι Έλληνες, παρά τις όποιες πολιτικές διαφορές τους, να είναι όσο το δυνατόν πιο ενωμένοι, για την επίτευξη του κοινού σκοπού, που δεν μπορεί να είναι σήμερα άλλος από την οικονομική ανάκαμψη και την έξοδο από τα Μνημόνια» κατέληξε.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, εκπροσώπησε την ελληνική κυβέρνηση στις εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας, που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Υόρκη, για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου. Την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 παρακολούθησε τη δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας του Μανχάταν και στη συνέχεια παρέστη στην παρέλαση που έγινε στην 5η Λεωφόρο.

Ο ΑΝΥΕΘΑ στο πλαίσιο του εορτασμού, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης Bill de Blasio με την ευκαιρία της Εθνικής Εορτής της Ελλάδας, στην τελετή έπαρσης της ελληνικής σημαίας στο κέντρο της Νέας Υόρκης, στο ετήσιο Εθνικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων ΗΠΑ όπου και απηύθυνε χαιρετισμό, στο δείπνο που παρατέθηκε από την Ομοσπονδία Ομογενειακών Οργανώσεων Νέας Υόρκης.

Επίσης, στη διάρκεια της παραμονής του είχε συναντήσεις με τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής  Δημήτριο, με τον Δήμαρχο Νέας Υόρκης, με τον γερουσιαστή Leonidas Raptakis, καθώς και με ομογενείς με πλούσια δράση και άλλους Αμερικανούς και Ελληνοαμερικανούς πολιτικούς, όπως και με στρατιωτικούς που υπηρετούν στις ΗΠΑ.