Νυρεμβέργη-Καβάλα: Μια μεγάλη γιορτή προς τιμήν της Ελλάδας

Νυρεμβέργη. Το λαϊκό πανηγύρι της Νυρεμβέργης, το 2ο μεγαλύτερο της Βαυαρίας, έχει μια μακρόχρονη παράδοση από το 1826. Λαμβάνει χώρα 2 φορές το έτος , την άνοιξη την περίοδο μετά το Πάσχα και το φθινόπωρο. Σε αυτές τις 16 ή 17 ημέρες το επισκέπτονται περί τα 2 εκατ. επισκέπτες.

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν τους διάφορους τρόπους διασκέδασης και τα λαϊκά πανηγύρια της Νυρεμβέργης θεωρούνται ως τα πιο ασφαλή, καθαρά και πρωτοπόρα, με ημέρες για την οικογένεια, ημέρες γυναικών κα, στην Ομοσπ. Δημοκρατία.

Μια άλλη πρωτοπορία είναι η από χρόνια καθιερωμένη διεθνής ημέρα που λαμβάνει χώρα κατά παράδοση την 1η Πέμπτη του πανηγυριού, σε συνεργασία με το γραφείο διεθνών σχέσεων του δήμου Νυρεμβέργης. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες τέτοιες θεματικές μέρες από άλλες χώρες/πόλεις με τις οποίες έχει η Νυρεμβέργη αδελφοποιηθεί, πχ. Ισπανία/Κόρντομπα, ΗΠΑ/Ατλάντα, Τσεχία/Πράγα, Ιταλία/Βενετία κ.α. Φέτος για αυτή την εκδήλωση επιλέχτηκε η Ελλάδα και η αδελφή πόλη Καβάλα.

Η διεύθυνση του πανηγυριού σε συνεργασία με το γραφείο διεθνών σχέσεων προσκάλεσε για αυτό τον λόγο τον σύλλογο αδελφοποίησης Νυρεμβέργης-Καβάλας „ΦΙΛΟΣ“ α.Σ. Ο σύλλογος έλαβε την πρωτοβουλία και προσκάλεσε σε συνεργασία για την εκδήλωση την Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και τους διάφορους Εθνικοτοπικούς συλλόγους που δρουν στην περιοχή της Νυρεμβέργης.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016, από τις 6 έως τις 9.30 μμ, είχε φτάσει η ώρα. Όλος ο χώρος του πανηγυριού ήταν στολισμένος με ελληνικές σημαίες και γαλανόλευκες κορδέλες. Κοντά στην κύρια είσοδο είχε στηθεί εξέδρα όπου εναλλασόταν εθνικοτοπικά συγκροτήματα που παρουσίαζαν χορούς από όλη την Ελλάδα, με την μουσική ορχήστρα. Την ίδια ώρα η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης είχε στήσει σταντ με πληροφοριακό υλικό για την Ελλάδα και στο περίπτερο της Καβάλας δίπλα, ο σύλλογος „ΦΙΛΟΣ“ α.Σ. εκτός από το πληροφοριακό υλικό, υπήρχε ένα κουΐζ για τον τυχερό της βραδιάς, προσέφερε στους θαμώνες, ελιές, πιπεριές, τυρί και ούζο. Μετά το τέλος του προγράμματος ο αντιδήμαρχος Καβάλας κος. Ηλίας Καλανταρίδης τράβηξε τον λαχνό και ο τυχερός κέρδισε 2 αεροπορικά εισιτήρια, χορηγία της Condor και μια βδομάδα στην Καβάλα στο ξενοδοχείο Airotel Galaxy. Οι διοργανωτές συνεχάρησαν όλους που συνέβαλαν στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης για την τέλεια διοργάνωση, τον επαγγελματισμό και τον ενθουσιασμό τους.

Ξώγνος Α. Σωτήρης
„ΦΙΛΟΣ“ α.Σ.

πηγή:Europolitis.eu

2016.03.31_GR.-Abend_Kavala_24822016.03.31_GR.-Abend_Kavala_26272016.03.31_GR.-Abend_Kavala_7741