Συναγερμός στο αεροδρόμιο του Άμστερνταμ, μία σύλληψη

Άμστερνταμ

Ισχυρές δυνάμεις της ολλανδικής στρατονομίας απέκλεισαν τμήμα του αεροδρομίου του Άμστερνταμ τη νύχτα προς Τετάρτη, εξαιτίας ανησυχιών για «ύποπτη συμπεριφορά» ενός άνδρα.

Η κινητοποίηση κράτησε για περίπου τέσσερις ώρες και ο συναγερμός τελικά ήρθη τα ξημερώματα, με τον άνδρα να συλλαμβάνεται και την έρευνα για πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών στις αποσκευές του να μην εντοπίζει επικίνδυνα υλικά.

49FD7C7BE794582A4A9B40144D67F069

Φωτογραφία: ΑΠΕ

H Oλλανδία έχει ανέβασει το επίπεδο επιφυλακής μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο γειτονικό Βέλγιο -η σύλληψη στο Ρόντερνταμ ενός καταζητούμενου στο κάδρο της έρευνας για τον πυρήνα που κινείτο μεταξύ Βρυξελλών και Παρισιού είχε επιβεβαιώσει τις ανησυχίες πως και η Ολλανδία περιλαμβάνεται στο «περιβάλλον» τέτοιων ομάδων.

Την επιχείρηση της νύχτας Τρίτης προς Τετάρτη στο αεροδρόμιο Σχίπχολ πυροδότησε «αναφορά ύποπτη κατάσταση». Μέρος του χώρου των αφίξεων αποκλείστηκε, όπως και του σημείου αναχώρησης των λεωφορείων, όπου και έγινε η σύλληψη του άνδρα.

Οι αποσκευές του ελέγχθηκαν για εκρηκτικά και δεν εντοπίστηκε τίποτε ύποπτο. Οι ολλανδικές Αρχές δεν έδωσαν περισσότερα στοιχεία για τον συλληφθέντα.

Newsroom ΔΟΛ