ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Το κεντρί της Μέλισσας και η Εθνική Παρέλαση της 5ης Λεωφόρου

melissa1-90x901Επειδή πολλή μεγάλη φασαρία, πολύ λάσπη και πολύ παραπληροφόρηση  διακινήθηκε  από μερίδα του ομογενειακού Τύπου (επίσημου και ημιεπίσημου) αλλά και από «πολιτικά στέκια» στη γενέτειρα,  για την ομόφωνη απόφαση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης  να απευθύνει πρόσκληση στον Κυριάκο Μητσοτάκη να εκπροσωπήσει το ελληνικό Κοινοβούλιο ως Μέγας Τελετάρχης στην εθνική μας παρέλαση, κίνηση που θεωρήθηκε από κάποιους «καλοθελητές» περίπου ως  «σκανδαλώδης»,   το «κεντρί» της «μέλισσας» έχει να σημειώσει τα ακόλουθα αληθινά περιστατικά:

melissa1-90x901Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήταν η πρώτη επιλογή της Ομοσπονδίας. Η πρώτη πρόσκληση εστάλη στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο! Ο Πρόεδρος , όμως, είχε ήδη δεσμευτεί  την συγκεκριμένη ημέρα να μεταβεί στην Άμφισσα, στους εορτασμούς για την 195η επέτειο από την απελευθέρωση του κάστρου των Σαλώνων… Μετά την εκδηλωθείσα αδυναμία του Προέδρου, η Ομοσπονδία απευθύνθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαο Βούτση. Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε αρνητικά επικαλούμενος φόρτο νομοθετικής εργασίας της Βουλής. Τρίτη επιλογή, ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας. Δεν είχε απαντήσει στην πρόσκληση μέχρι και δύο ημέρες πριν εκτυπωθεί το Λεύκωμα! Επόμενη επιλογή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης!

melissa1-90x901Προς τι, λοιπόν, προσεκλήθη ο κ. Μητσοτάκης «να μην έρθει στην Νέα Υόρκη για να μην διχάσει (!) την ομογένεια»; Αντί να του απευθύνουν δημόσιες ευχαριστίες που αποδέχθηκε την πρόκληση –μόνος αυτός και ο ΑΝΥΠΕΘΑ κ. Βίτσας-  και η Ελληνική Βουλή εκπροσωπήθηκε στην Εθνική μας παρέλαση;

Και καλά, δεν ήξεραν. Δεν ρώταγαν;

 

melissa1-90x901Και μια και ο λόγος για την παρέλαση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας  Δημήτρης Βίτσας ακούστηκε ότι άφησε καλές εντυπώσεις στην ομογένεια. Το περίεργο είναι ότι στις 21 φωτογραφίες που ανάρτησε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου από την παρουσία του  στην Νέα Υόρκη και την παρέλαση, ΔΕΝ έχει ΟΥΤΕ ΜΙΑ που να είναι μαζί με τον ΟΙΚΟΔΕΣΠΟΤΗ,  Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης κ. Πέτρο Γαλάτουλα!  Απορούμε διότι ο κ. Γαλάτουλας, ως οικοδεσπότης, βρίσκονταν  συνεχώς δίπλα του! Όπως και δίπλα στους άλλους προσκεκλημένους. Το ίδιο συνέβη και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ούτε με αυτόν ανάρτησε φωτογραφία του ο κ. Βίτσας!

melissa1-90x901Τι Φοβήθηκε τι ακριβώς; Γιατί ευγενής άνθρωπος φαίνεται. Ξέρει τι σημαίνει κάποιος να είναι οικοδεσπότης… Σίγουρα γνωρίζει και πως ο πολιτικός του αντίπαλος εκτός Ελλάδος παύει να είναι τέτοιος και γίνεται απλώς  «εκπρόσωπος του πολιτικού κόσμου».

 

melissa1-90x901Και κάτι τελευταίο για τους  “Καθ’ έξιν” ή “κατά συρροή” ή “κατ’ εξακολούθηση”  (κρατείστε ό,τι σας πάει καλύτερα) αρνητές  των πάντων:  Συγκρατηθείτε…   Ανακοινώνονται οσονούπω  οι επίσημοι αριθμοί από την Αστυνομία  για το πλήθος των Ομογενών που συμμετείχαν ή και παρακολούθησαν την Εθνική μας παρέλαση στην 5η Λεωφόρο! Μαθαίνω ότι θα είναι συγκλονιστικοί!