Φωτορεπορτάζ της ΡΗΡ από την πρόβα της Αφής της Φλόγας

Η ΡΗΡ στην Αρχαία Ολυμπία, στην πρόβα της Αφής της Φλόγας.

Φωτορεπορτάζ Tasos Christodoulides

Για την ΡΗΡ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε στην Αρχαία Ολυμπία η πρόβα της Τελετής αφής της Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο και αύριο θα ξεκινήσει το ταξίδι της στην Ελλάδα και στην συνέχεια σε όλο τον κόσμο μέχρι να φτάσει στην Βραζιλία.

floga.olympia_0070s floga.olympia_0075s floga.olympia_0083s floga.olympia_0084s floga.olympia_0085s floga.olympia_0108s floga.olympia_0126s floga.olympia_0163s
floga.olympia_1044s

Ο φωτορεπόρτερ της The Panhellenic Post.com Τάσος Χριστοδουλίδης με την Πρωθιέρια Κατερίνα Λέχου.

 

Αναμένοντας το ξεχωριστό γεγονός της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαΐου και θα στρέψει το βλέμμα όλης της ανθρωπότητας στην Αρχαία Ολυμπία, ας αφουγκραστούμε τις σκέψεις και τα συναισθήματα της Πρωθιέρειας ….

«…Λίγο πριν στείλει τις ακτίνες του ο ήλιος για να ανάψει η φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων, χίλιες εικόνες και συναισθήματα περνούν μπροστά από τα μάτια μου και γεμίζουν την ψυχή μου… Ένας σπουδαίος πολιτισμός που κάποτε γέννησε ιδέες, αξίες, μεγάλους εκφραστές και γεγονότα, πλουτίζει το πέρασμα της ιστορίας και τη διαδρομή της ανθρωπότητας. Το φως της Ολυμπίας στις καρδιές των ανθρώπων σηματοδοτεί τη δημιουργική δύναμη που παράγει πολιτισμό. Η φλόγα, δύναμη της φύσης, σύμβολο της ζωής και πηγή έμπνευσης.
…πόσα συναισθήματα, πόσες μοναδικές στιγμές στον κύκλο των ιερειών που μεταφέρουν από το παρελθόν εικόνες, συμβολισμούς, την έννοια της τέχνης…

«Ιερά σιωπή
Να ηχήσει όλος ο αιθέρας,
η γη, οι θάλασσες και οι πνοές των ανέμων…
Όρη και Τέμπη σιγήστε
Ήχοι και φωνές των πουλιών παύσατε,
Γιατί μέλλει να μας συντροφεύσει ο Φοίβος,
ο Φωσφόρος Βασιλεύς….»

…περιμένοντας τη στιγμή που θα ηχήσουν αυτά τα λόγια στον ιερό τόπο της Ολυμπίας, με τη δύναμη της ψυχής της ομάδας στην φωνή μου και τη δύναμη της καρδιάς της στο χέρι μου… λίγο πριν την επίκληση στον Απόλλωνα που θα στείλει τις ακτίνες του ήλιου και στο Δία που θα χαρίσει την ειρήνη σε όλους τους λαούς της γης και θα στεφανώσει τους νικητές των αγώνων…»