Αντιδρούν πολλά ΜΜΕ στην απεργία που κήρυξε η Ένωση Δημοσιογράφων

Αθήνα. Την αναστολή της απεργίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, ζητούν με ψήφισμα δημοσιογράφοι των sites, αλλά και άλλων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, εκτιμώντας ότι “…η διαρκής απεργιακή κινητοποίηση έχει συμπέσει με μία περίοδο όπου οι εξελίξεις τείνουν να μας προσπεράσουν. Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη φάση τα συμφέροντά μας κινδυνεύουν περισσότερο όταν επιλέγουμε τη σιγή παρά από την δυναμική μας παρουσία στην δημόσια σφαίρα”.

Εκτιμώντας ότι με την απεργία μάλλον “εξυπηρετείται” πολιτικά η Κυβέρνηση, μεγάλα ΜΜΕ θεωρούν ότι δεν προστατεύει τα συμφέροντά τους μια παρατεταμένη απεργία την ώρα που η κυβέρνηση θα περνά “σιωπηλά” τα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό από τη Βουλή.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ο ομιλος Σκάι, “θεωρούμε ότι τη στιγμή που γίνονται συζητήσεις για την πιθανότητα διενέργειας ενός Eurogroup (ίσως την Μεγάλη Πέμπτη) στο οποίο θα συζητηθεί το επιπλέον πακέτο μέτρων, σε συνδυασμό με την κοινοβουλευτική διαδικασία που χρονικά ωθεί την συζήτηση και ψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου μετά το Πάσχα, κάνουν ξεκάθαρο ότι το συμφέρον του κλάδου δεν είναι στην συνέχιση της απεργίας, αλλά στην αναστολή της”.

Με γνώμονα τα πιο πάνω οι δημοσιογράφοι του ομίλου και άλλων sites ζητούν από την Ένωση, να αναστείλει το ταχύτερο την απεργία και συγκεκριμένα την Τρίτη στις 06:00 το πρωί.