Στον ομοσπονδιακό εκλογικό στίβο «κατεβαίνει» πάλι, ο Πολ Κλεισάρης

Αθήνα. Ο πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικός σύμβουλος Monash, Πολ Κλεισάρης, κατέρχεται ως υποψήφιος στις επόμενες ομοσπονδιακές εκλογές, διεκδικώντας την έδρα Aston της Βικτώριας.

Η συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια συμπεριλαμβάνει τα προάστια Wantirna, Scoresby, Rowville και Knoxfield και, σύμφωνα με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2013, θεωρείται μία από τις ασφαλείς έδρες των Φιλελευθέρων (διαφορά 7,5%), αν και στις εκλογές του 2010, το Kόμμα Φιλελευθέρων κατάφερε να κερδίσει την έδρα με διαφορά μόλις 0,7% από το Εργατικό.

epklisaris

O ομογενής υποψήφιος με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Bill Shorten

Είναι η δεύτερη φορά που ο κ. Κλεισάρης κατέρχεται ως υποψήφιος στις ομοσπονδιακές εκλογές. Η πρώτη φορά που ο ομογενής πολιτικός επιχείρησε να εισέλθει στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο ήταν το 2004 όταν διεκδίκησε την έδρα Higgins, και ήρθε αντιμέτωπος με τον πρώην Θησαυροφύλακα, Peter Costello, ο οποίος κέρδισε την έδρα με ποσοστό 58,6% έναντι ποσοστού 41,24% που συγκέντρωσε ο ομογενής πολιτικός.

Στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Κλεισάρης θα έρθει αντιμέτωπος με τον νυν βουλευτή του Φιλελεύθερου Kόμματος, Alan Tudge.