Επίθεση Γεροβασίλη στο ΔΝΤ

Στο ΔΝΤ και τις εμμονές του απέδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, την εμπλοκή που έχει προκύψεις με τους εταίρους,

Όπως είπε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών η Ελλάδα έχει ήδη τηρήσει κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της και τη συμφωνία του καλοκαιριού, ενώ η κυβέρνηση έχει τηρήσει όλες τις κόκκινες γραμμές.

«Παρά τις θετικές εξελίξεις το ΔΝΤ προβάλλει απαιτήσεις εκτός συμφωνίας που υπονομεύουν τις προσπάθειες της Ελλάδας και των ευρωπαίων», είπε η κ. Γεροβασίλη και πρόσθεσε: «Η εμμονή του ΔΝΤ επιβεβαιώνεται από την άρνησή του να κάνει αποδεκτή την πρόταση της ελληνικής κυβερνησης ενός μηχανισμού αυτόματης διόρθωσης».

«Η νομοθέτηση υπο αίρεση μέτρων κινείται εκτός των ορίων του Συντάγματος και του ευρωπαϊκού νομικου συστήματος», υπογράμμισε.

Το όριο της συμφωνίας, όπως είπε, είναι: «Mηχανισμός δημοσιονομικής διόρθωσης και συγκεκριμένη λύση για απομείωση του χρέους».

Η κ. Γεροβασίλη επισήμανε πως το απόγευμα θα συνεχιστούν οι συζητήσεις μόνο με τα τεχνικά κλιμάκια ενώ εξέφρασσε την αισιοδοξία πως σύντομα θα καθοριστεί νέαημερομηνία για συνεδρίαση του Eurogroup.

H κυβερνητική εκπρόσωπος απέφυγε να απαντήσει στα σενάρια εκλογών ενώ πρόσθεσε πως υπάρχει αισιοδοξία πως «θα βγούμε από το στενό σημείο που είμαστε σήμερα».

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού είπε πως «όπως έχει πει ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβουλιο όλοι κρινόμαστε μετά από ένα χρονικό διάστημα. Εκείνος θα κρίνει πότε θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό». 

Απαντώντας στις φήμες και τα δημοσιεύματα περί παραίτησης του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, η κυβερνητική εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει «κανένα θέμα μεταξύ του Ευκλείδη Τσακαλώτου, του υπουργού Οικονομικών, και της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά το «σκούπισμα» των ταμειακών διαθεσίμων από νοσοκομεία, φορείς κτλ. Η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα» και «καμιά ανασφάλεια για τα ταμειακά διαθέσιμα».

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση σκέψεις για σύγκληση του συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.