ΤΕΕ: Προς διαγραφή Τσίπρας, Βούτσης, Σπίρτζης, Φωτίου και Φάμελλος

Αθήνα. Με διαγραφές όσων βουλευτών είναι μέλη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και υπερψηφίσουν το προτεινόμενο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό προειδοποιεί το ΤΤΕ, καλώντας την κυβέρνηση να αποσύρει το επίμαχο νομοσχέδιο. Μεταξύ αυτών είναι και ο ίδιος ο πρωθυπουργός.
Μάλιστα ζητά από όσους βουλευτές είναι μέλη του να μην ψηφίσουν τον νομοσχέδιο, ειδεμή θα έρθουν αντιμέτωποι με κυρώσεις.
Σημειώνεται ότι μέλη του ΤΕΕ είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο υπουργός Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο βουλευτής Σωκράτης Φάμελλος. Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης είναι ομότιμο μέλος του ΤΕΕ, καθώς έχει συνταξιοδοτηθεί, και έτσι δεν τίθεται θέμα διαγραφής. 
Το ΤΕΕ υπενθυμίζει σε όσα μέλη του είναι βουλευτές, πως όσοι δεν εφαρμόζουν τον κώδικα δεοντολογίας του επιμελητηρίου υποπίπτουν σε πειθαρχικό παράπτωμα, αφήνοντας έτσι ανοιχτό το ενδεχόμενο της διαγραφής τους.
«Οι βουλευτές μηχανικοί πρέπει να λάβουν υπ’ όψει τον κώδικα δεοντολογίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΤΕΕ, Γιώργος Στασινός. «Διαφορετικά», πρόσθεσε θα παραπεμφθούν στο Πειθαρχικό.
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΤΕΕ έχει ως εξής

Σε σημερινή έκτακτη συνεδρίαση για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ τονίζει ότι:
-Είναι ένα νομοσχέδιο αντισυνταγματικό και κοινωνικά ανάλγητο
-Γίνεται κλοπή των αποθεματικών του ταμείου των Μηχανικών
-Έχει γίνει μεθόδευση της Κυβέρνησης ακόμη και στη διαδικασία ψήφισης
-Δεν έχει πραγματοποιηθεί κανένας πραγματικός και ουσιαστικός κοινωνικός διάλογος
-Δεν έχει γίνει δεκτό κανένα αίτημα, κανενός συλλογικού φορέα. Οι όποιες αλλαγές είναι μόνο προς το δυσμενέστερο – και μάλιστα με τροπολογίες της τελευταίας στιγμής
-Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη.
Η ΔΕ ΤΕΕ ζητά τη διακοπή της διαδικασίας ψήφισης και την απόσυρση του νομοσχεδίου.
Το ΤΕΕ θα προβάλει στην ιστοσελίδα του και με όλα τα μέσα που διαθέτει τους συναδέλφους βουλευτές οι οποίο θα ψηφίσουν αυτό το νομοσχέδιο, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ώστε όλοι να τους θυμούνται.
Οι βουλευτές μηχανικοί θα πρέπει να λάβουν υπόψιν τους τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μηχανικών. Η μη εφαρμογή του συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα.