Στα άκρα η κόντρα Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού

Τεταμένο συνεχίζει να είναι το κλίμα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας- ΣΥΡΙΖΑ μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του κόμματος του την Παρασκευή.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της Νέας Δημοκρατίας και κατά του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας:

«Κατά την προεκλογική περίοδο η ΝΔ υποστήριζε ότι η συμφωνία αυτή οδηγεί σε μονόδρομο σε σχέση με το ασφαλιστικό, στο μονόδρομο της πλήρης περικοπής των περικοπών. Έλεγαν τότε πως το ασφαλιστικό θα οδηγήσει σε περικοπές συντάξεως της τάξεως της μιας σύνταξης άλλα έτος αυτό έλεγαν και παρουσίαζαν σαν αναπόφευκτη μοίρα σαν να μην είχε καμιά σημασία ποιος θα είναι κυβέρνηση.

Αυτός είναι ο τρόπος που μάθανε να κάνουν πολιτική. Υλοποιώντας χωρίς δεύτερη σκέψη όσα επιβάλλει το ΔΝΤ σαν να μην υπάρχει ή να μην επιτρέπεται να υπάρξει δεύτερος δρόμος».

Στην αντεπίθεση λίγη μόνο ώρα μετά πέρασε η Αξιωματική Αντιπολίτευση η οποία χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό αμετανόητο και τον κατηγόρησε πως «έχει το θράσος να ισχυρίζεται ότι δεν θίγεται κανείς» ενώ πρόσθεσε «Κάνει αντιπολίτευση στην Αντιπολίτευση γιατί, πια, δεν μπορεί να κυβερνήσει»

Τι επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία

«Την ώρα που εξαιτίας της ανικανότητάς του επιβάλλει μέτρα 12 διςευρώ και βγάζει την Ελλάδα στους δρόμους, ο κ. Τσίπρας έχει το θράσος να ισχυρίζεται πως δεν θίγεται κανένας. Αμετανόητος, προσποιείται ότι δεν είδε τίποτα από την καταστροφή που έφερε έως τώρα».

Εστιάζοντας στον Αλέξη Τσίπρα σημείωσε: «προσποιείται πως δεν καταλαβαίνει ότι σέρνει, και πάλι, τη χώρα στο σημείο μηδέν».
Απίστευτο ψεύτη χαρακτήρισε τον Πρωθυπουργό ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης:

Ειλικρινά σας λέω, για μένα που ξέρω τους αριθμούς, τον ακούω και μου έρχεται να σπάσω την τηλεόραση. Μιλάμε για απίστευτο ψεύτη!

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) May 6, 2016

Πυρά και από το ΠΑΣΟΚ:

Για «ομιλία ενός πανικόβλητου πολιτικού μπροστά στην καθολική λαϊκή κατακραυγή και στις αντιδράσεις για την καταστροφική πολιτική του» κάνει λόγο το ΠΑΣΟΚ,σχολιάζοντας την τοποθέτηση τουπρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Παρασκευής.

«Σε άλλο κόσμο, σε άλλη χώρα επιχείρησε να μας πείσει ότι βρισκόμαστε ο κ. Τσίπρας με την σημερινή ομιλία του» σχολίασε το ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε μιλώντας για τον Πρωθυπουργό «δεν είχε το θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, γιατί τον επιβαρύνει με 12,5 δισ. μέτρα, αλλά είχε το θράσος να ισχυριστεί ότι ενώ περικόπτει δύο δισ. ευρώ από τις συντάξεις, αυτές δήθεν δεν θα μειωθούν».