«Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού»

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα. Έγκυρες πληροφορίες της Panhellenic Post αναφέρουν ότι η ονομασία που τελικά φαίνεται να υιοθετείται  στο Σχέδιο Νόμου που αφορά την Γλώσσα, είναι το «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού», έναντι της «ελληνοφωνίας» που είχε σε κάποιο στάδιο προκριθεί.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στην τελική επεξεργασία του Νομοσχεδίου, μετά τα αποτελέσματα της Δημόσιας Διαβούλευσης και των τοποθετήσεων του Τύπου, η πρόταση της Panhellenic Post και του γράφοντος να προκριθεί η ορθή ονομασία της «Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού» επικράτησε και τοποθετήθηκε στο Νομοσχέδιο αντικαθιστώντας το  «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνοφωνίας και Ελληνικού Πολιτισμού».

Να σημειωθεί ότι «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού» ήταν και η αρχική πρόταση της ΟΕΚΑΙ και του π. Προέδρου της,  Γιάννη Κορίνθιου, όπως είχε υιοθετηθεί και από την Ειδική Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς (sic) με την υποβολή της προτάσεως, το Σεπτέμβρη του 2014.

Υπενθυμίζεται ότι σχετικό άρθρο μας με τίτλο Γιατί προτιμάμε «Ελληνική Γλώσσα» και όχι «Ελληνοφωνία» δημοσιεύθηκε και πρόσφατα, με επαρκή επιχειρηματολογία και προσέλκυσε χιλιάδες αναγνώστες στην Ιστοσελίδα, στο facebook και στο Twitter.

Τέλος, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το Νομοσχέδιο πρόκειται, μέσα στην εβδομάδα, να κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.