Σλοβακία: Τελωνειακοί πυροβόλησαν και τραυμάτισαν γυναίκα πρόσφυγα από τη Συρία

Μπρατισλάβα, Σλοβακία. Σλοβάκοι τελωνειακοί τραυμάτισαν γυναίκα από τη Συρία όταν άνοιξαν πυρ κατά αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν πρόσφυγες στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Πρόσφυγες και μετανάστες έχουν δεχθεί νερό υπό πίεση και δακρυγόνα από αστυνομικές δυνάμεις στην Ευρώπη, αλλά πιθανότατα αυτή είναι η πρώτη φορά που δέχονται πυρά εντός της ζώνης Σένγκεν, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Συρματοπλέγματα και φράχτες έχουν υψωθεί στην Ευρώπη για να κρατήσουν μακριά τους πρόσφυγες... (Φωτογραφία: Associated Press )

Συρματοπλέγματα και φράχτες έχουν υψωθεί στην Ευρώπη για να κρατήσουν μακριά τους πρόσφυγες… (Φωτογραφία: Associated Press )

Οι Σλοβάκοι τελωνειακοί σταμάτησαν τέσσερα αυτοκίνητα που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα από την Ουγγαρία στη Σλοβακία τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Οικονομική Διοίκηση στην οποία υπάγονται τα τελωνεία.

Οι οδηγοί των τριών οχημάτων υπάκουσαν στην εντολή να σταματήσουν όμως το τέταρτο επιχείρησε να διαφύγει και έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή τριών αξιωματικών, σύμφωνα πάντα με το σχετικό δελτίο Τύπου.

Οι τελωνειακοί «έριξαν προειδοποιητικά πυρά και όταν το αυτοκίνητο δεν σταμάτησε πυροβόλησαν εναντίον του, τραυματίζοντας ένα πρόσωπο» ανέφερε η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες διευκρινίσεις.

Από το νοσοκομείο της Ντουνάισκα Στρέντα στη νότια Σερβία έγινε γνωστό ότι το πρόσωπο που τραυματίστηκε είναι γυναίκα από τη Συρία περίπου 26 ετών, η οποία νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση σφαίρας από την πλάτη της.

Στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύονται με αφυδάτωση άλλοι δύο πρόσφυγες.

Μέχρι στιγμής ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που έχουν επιχειρήσει να περάσουν στη Γερμανία μέσω Σλοβακίας είναι πολύ μικρός. Η κυβέρνηση ωστόσο φοβάται ότι η ενίσχυση των συνοριακών ελέγχων από τη γειτονική Αυστρία μπορεί να οδηγήσει πολλούς πρόσφυγες να περνούν από το σλοβακικό έδαφος στην πορεία τους προς τη βόρεια και δυτική Ευρώπη.

Newsroom ΔΟΛ