Παγώνουν τα κίνητρα για την αποκάλυψη των αδήλωτων εισοδημάτων του εξωτερικού -Διαψεύσει η Κυβέρνηση

Αθήνα. Παγώνει το σχέδιο της κυβέρνησης για την παροχή κινήτρων στους φορολογουμένους προκειμένου να αποκαλύψουν εθελοντικά αδήλωτα εισοδήματα που έχουν στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, το σχέδιο προσέκρουσε στην αντίδραση της τρόικας που είναι αντίθετη στην θεσμοθέτηση ευνοϊκών ρυθμίσεων για φοροφυγάδες.

Οι εκπρόσωποι των πιστωτών απέρριψαν όλες τις εναλλακτικές προτάσεις του οικονομικού επιτελείου και έτσι η διάταξη που περιελήφθη τελικά στην συμφωνία δεν περιέχει κανένα κίνητρο για να αποφασίσει κάποιος να αποκαλύψει εθελοντικά αδήλωτα εισοδήματα.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών υποστηρίζει ότι η εξέλιξη αυτή καθιστά ανέφικτη την δημιουργία περιουσιολογίου, καθώς η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δεν θα μπορέσει να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων με τα περιουσιακά στοιχεία των φορολογουμένων. Έτσι η εφαρμογή του μετατίθεται χρονικά για το 2017.

Παράλληλα υπηρεσιακά στελέχη υποστηρίζουν παράλληλα ότι και το Taxisnet δεν μπορεί να σηκώσει το περουσιολόγιο.

Σημειώνεται ότι το περουσιολογίο επρόκειτο να λειτουργήσει από τον Ιανουάριο του 2016.

Διάψευση

Η νομοθέτηση της εθελοντικής αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων και του περιουσιολογίου, είναι στις άμεσες προτεραιότητες της κυβέρνησης, αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, δημοσιεύματα μερίδας του σημερινού Τύπου ότι παγώνει η σχετική νομοθετική πρωτοβουλία, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Πηγή:skai.gr/enikos.gr