ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Με ή χωρίς γραβάτα…

melissa1-90x901Στον αιμοδιψή βωμό του χρέους, η κυβέρνηση κυριολεκτικά «τα δίνει όλα». Παρουσιάζει την όποια μείωσή του ή την όποια αναδιάρθρωσή του, ως πανάκεια που θα βγάλει οριστικά την Ελλάδα από την κρίση. Για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όμως, το χρέος δεν είναι παρά οι συμπληγάδες πέτρες που πάνω τους συνθλίβεται κάθε προσπάθειά του για  λιγότερο απαιτητικούς στόχους,  οι οποίοι έχουν φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες.

 

melissa1-90x901Η  Wall Street Journal γράφει σήμερα κάτι που και μεις –και πολλοί έγκριτοι οικονομολόγοι, πολιτικοί κλπ- έχουν διακηρύξει. Ότι, δηλαδή, μπροστά στο ελληνικό οικονομικό δράμα «η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους είναι ένα θέμα δευτερεύουσας σημασίας»!

 

melissa1-90x901Το σημαντικό είναι οι διαρθρωτικές αλλαγές. Και τέτοιες, εσχάτως, ψηφίζονται μεν, δεν εφαρμόζονται δε!  Άρα, μηδέν εις το πηλίκο…

 

 

melissa1-90x901Η αύξηση του εγχώριου προϊόντος, η ανάπτυξη, δεν θα έλθουν ποτέ όσο παίρνουμε επώδυνα μέτρα, αλλά ΔΕΝ  συμφωνούμε να εγκαταλείψουμε το αποτυχημένο οικονομικό μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών. Κι αν –υποθετικά ομιλούντες- μας σβήσουν το σύνολο του χρέους, πάλι την άλλη μέρα το πρωϊ θα είμαστε έξω από την πόρτα της «κακιάς μητριάς», της ΕΕ ζητώντας νέα δανεικά για να επιβιώσουμε!

 

melissa1-90x901Δυστυχώς και αυτή η Κυβέρνηση έχει πέσει στη «λούμπα» των εντυπώσεων. Έχει επενδύσει τα πάντα στο χρέος, για την επιβίωσή της. Για να φορέσει γραβάτα ο πρωθυπουργός! Για να κερδίσει τις νέες εκλογές. Όχι, όμως και για να σώσει τη χώρα από το οικονομικό της δράμα. Αυτό θα συνεχίσει να διαιωνίζεται με ή χωρίς γραβάτα.