ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Αρχιεπισκοπικές παραινέσεις

melissa1-90x901«Πολύ έχει κουραστεί ο κ. Φίλης και εμείς συνέχεια ασχολούμαστε με τον κ. Φίλη. Έχει μια θεωρία ο κ. Φίλης, αν περάσει, πέρασε. Η εκκλησία δεν πεθαίνει από τέτοια πράγματα», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος κ. κ. Ιερώνυμος, μιλώντας στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Ήπειρος TV1.

 

melissa1-90x901«Η εκκλησία είναι ο πιο δημοκρατικός χώρος. Ο καθένας έχει τις απόψεις του. Δεν τιμωρεί η εκκλησία τον άνθρωπο, για τις απόψεις του», υπογράμμισε ο κ. Ιερώνυμος.

melissa1-90x901Μάλιστα πρόσθεσε ότι, «όσοι δεν τον έχουν γνωρίσει (τον κ. Φίλη) τον παρεξηγούν. Είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αν πρόσεχε την ροή του λόγου του θα ήταν καλύτερα. Δεν το κάνει από κακία, απλά εκρήγνυται περισσότερο από ότι πρέπει».
melissa1-90x901Και κατέληξε: «Όλοι έχουμε τα δικά μας τα πάθη, τις δικές μας ιδιοτροπίες, πρέπει να μάθουμε να σεβόμαστε οποιονδήποτε συνάνθρωπο είναι πλάι μας, είτε λέει να καταργήσουμε τα θρησκευτικά, είτε να βάλουμε και άλλες ώρες στα θρησκευτικά, είτε οτιδήποτε»,
melissa1-90x901Περί αυτού πρόκειται Μακαριότατε; Μήπως εν τη επιθυμία σας εσείς  να «προσέχετε την ροή του λόγου σας»  κάπου χάνεται η ουσία;

 

 

melissa1-90x901Ο κ. Φίλης δεν είναι απλά ο  κάθε «διπλανός» μας. Είναι ο Υπουργός Παιδείας. Δεν πρόκειται , επομένως, για τις «απόψεις» του οποιουδήποτε συνανθρώπου μας, αλλά για αποφάσεις του Υπουργού οι οποίες, εάν υλοποιηθούν,  θα πλήξουν τα παιδιά μας και την ελληνική κοινωνία.

 

melissa1-90x901Επομένως, αν έχει κουραστεί ο κ. Φίλης, μπορεί να αφιππεύσει… Εμείς, όμως, δεν δικαιούμαστε να υποστείλουμε τη σημαία του αγώνα!

Για την ελληνική και θρησκευτική Παιδεία των ελληνόπουλων του εξωτερικού και του εσωτερικού!