Ντομπρόβσκις: Επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης η αύξηση φόρων

Χαμηλώνει τον πήχη των προσδοκιών της ελληνικής κυβέρνησης για μια συνολική απόφαση για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Με συνέντευξη του στην Καθημερινή της Κυριακής αναφέρει ότι τα μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα μέτρα δεν θα έχουν διαμορφωθεί πλήρως μέχρι τις 24 Μαΐου.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα μέτρα που συζητούνται αφορούν επιμήκυνση της αποπληρωμής των δανείων, της περιόδου χάριτος αλλά και μείωση των επιτοκίων, έτσι ώστε οι συνολικές χρηματοδοτικές ανάγκες να είναι βιώσιμες

Στη συνέντευξή του ο κ. Ντομπρόβσκις δηλώνει ότι ήταν επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης να αυξήσει τους φόρους και όχι να μειώσει τις δαπάνες.

Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεών μας με την ελληνική κυβέρνηση, τονίζαμε ότι οι μειώσεις δαπανών θα επηρέαζαν λιγότερο την ανάπτυξη από τις αυξήσεις φόρων, τις οποίες επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση… οι ελληνικές αρχές όμως πρέπει να αποφασίσουν τα μέτρα. Η ελληνική κυβέρνηση είχε ισχυρή προτίμηση στο να αυξηθούν οι φόροι και όχι να μειωθούν οι δαπάνες», προσθέτει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν.