Πανελλαδικές 2016: Πρεμιέρα με Νεοελληνική Γλώσσα

Το άγχος και η αγωνία χτυπάνε… κόκκινο. Όχι μόνο για τους χιλιάδες μαθητές που μπαίνουν από σήμερα Δευτέρα στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων αλλά και για τους γονείς τους. Πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν νωρίς το πρωί μαζί με τα παιδιά τους στα σχολεία για να τους ευχηθούν “καλή επιτυχία”.

Οι πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν σήμερα, παραδοσιακά, με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας. Ή αλλιώς, δίνουν Έκθεση. Με τα στυλό, τα μπουκαλάκια με το νερό, τις ταυτότητές τους, οι μαθητές ήταν από νωρίς στα σχολεία τους. Πηγαδάκια στήθηκαν, ανταλλάχθηκαν οι τελευταίες πληροφορίες για τα sos και όλοι περίμεναν να τους δοθούν τα θέματα.

Πήραν τις θέσεις τους στα θρανία, ενημερώθηκαν από τους καθηγητές τους, τακτοποίησαν τα πράγματά τους και προσπάθησαν να “καθαρίσουν” το μυαλό τους. Κάθε μαθητής μπορεί να μείνει τρεις ώρες στην τάξη για να ολοκληρώσει το γραπτό του. Το μίνιμουμ που μπορεί κάποιος να μείνει στην τάξη είναι μια ώρα. Το θέμα θα γίνει γνωστό περίπου στις 10:00 και θα ανέβει στη σελίδα του υπουργείου Παιδείας.

Το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι γενικής παιδείας και σε αυτό εξετάζονται οι υποψήφιοι των γενικών λυκείων, είτε δίνουν με το παλιό, είτε με το νέο σύστημα, αλλά και οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) που δίνουν με το παλιό σύστημα.

Αύριο, Τρίτη 17 Μαΐου, τη σκυτάλη παίρνουν τα ΕΠΑΛ (οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ που δίνουν με το νέο σύστημα και οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ-ομάδα Α’ που δίνουν με το παλιό σύστημα), κάνοντας την αρχή και πάλι με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Η εξέταση των μαθημάτων των Πανελλαδικών θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουνίου για τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ (ομάδα Β’) και στις 6 Ιουνίου για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ.

Στη συνέχεια, από τις 16 έως και τις 27 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, ενώ οι υγειονομικές εξετάσεις και οι πρακτικές δοκιμασίες των υποψηφίων για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) έχουν προγραμματιστεί για το διάστημα 15 έως 29 Ιουνίου.

Πηγή:newsIt.gr

Φωτογραφία:icon