Αθήνα. Σειρά κρίσιμων κατηγοριών δαπανών που θα πλήττονται πρώτες από το νέο δημοσιονομικό «κόφτη», προκειμένου να προστατευθούν μισθοί και συντάξεις, μελετά η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, σε περίπτωση δημοσιονομικών αστοχιών, ο αυτόματος διορθωτικός μηχανισμός θα περικόπτει πρώτα δημόσιες επενδύσεις, προγράμματα του ΕΣΠΑ, κοινωνικές παροχές, δαπάνες για την εκπαίδευση, τις μεταφορές και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μετά από όλες αυτές τις κατηγορίες θα πλήττονται τα κονδύλια που προορίζονται για μισθούς και συντάξεις.

Ευρεία σύσκεψη για το πακέτο των έμμεσων φόρων, τα «κόκκινα» δάνεια, το καινούργιο ταμείο αποκρατικοποιήσεων αλλά και τη δημιουργία του δημοσιονομικού «κόφτη», θα διεξαχθεί στις 10:00 το πρωί στο Μέγαρο Μάξιμου υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Αύριο Τρίτη ή πιθανότατα την Τετάρτη θα κατατεθεί στη Βουλή το σχέδιο νόμου με όλες τις επίμαχες διατάξεις προκείμενου να έχει ψηφιστεί μέχρι την Κυριακή, ενόψει του Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Τα επιπλέον μέτρα είναι προαπαιτούμενα για την επιτυχή ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης, η οποία και θα «ξεκλειδώσει» την επόμενη δόση στήριξης.

πηγή:Skai.gr

Print Friendly, PDF & Email