Απαντήσεις για την Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού

Απαντήσεις κατατέθηκαν από τα Υπουργεία Εξωτερικών (εδώ) και Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης (εδώ), αναφορικά με την ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας Αν. Δημοσχάκης σχετικά με την καθιέρωση της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού (εδώ) και η οποία συνυπογράφηκε από Βουλευτές μέλη του Τομέα και την Συντονίστρια ΟΔΕ Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων Ν. Μπακογιάννη.

Όπως ενημερωνόμαστε από τις απαντήσεις, το αντίστοιχο νομοσχέδιο τέθηκε αυθημερόν σε διαβούλευση (εδώ), σχεδόν 8 ώρες αφότου κατατέθηκε η ερώτηση, το δε νομοσχέδιο δεν έχει ακόμα υπογραφεί, μεταξύ τεσσάρων Υπουργείων, από το Υπουργείο Παιδείας.dimoshakis_12

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για μια απαιτούμενη νομοθετική ενέργεια, ώστε να προωθηθεί η πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας Ιταλίας για την καθιέρωση παγκοσμίως της 20ής Μαΐου ως Ημέρας Ελληνικής γλώσσας και Ελληνικού Πολιτισμού, πρωτοβουλία που είχε υιοθετηθεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Είναι σημαντικό να έχει τελειώσει η διαδικασία μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 20 Μαΐου, ώστε να εορτασθεί για πρώτη φορά η ημέρα αυτή στην Ιταλία, όπως έχει προγραμματισθεί από την εκεί κοινότητα.