Μονομαχία Ολυμπιακού – ΑΕΚ για την “κούπα”

Και τώρα οι δυο τους…. Μετά από μια απίστευτη ταλαιπωρία και συνεχείς αναβολές, ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τελικά τα ξίφη τους απόψε στο ΟΑΚΑ, διεκδικώντας το βαρύτιμο τρόπαιο του κυπελλούχου Ελλάδας.

Ο αγώνας – γιορτή, για το ελληνικό ποδόσφαιρο θα διεξαχθεί δυστυχώς κεκλεισμένων των θυρών, καθώς μόνο 300 θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παραβρεθούν στις εξέδρες του γηπέδου.

Ο Ολυμπιακός μετράει 27 κατακτήσεις στο θεσμό και η ΑΕΚ 14, ενώ αυτή είναι η 7η φορά που θα αναμετρηθούν στον τελικό, έχοντας μοιραστεί τις επιτυχίες τις προηγούμενες έξι φορές.

Σε ένα τελικό και μάλιστα με αυτούς τους αντιπάλους δεν χωράνε προγνωστικά. Μπορεί ο Ολυμπιακός να είναι θεωρητικά φαβορί, καθώς η κυριαρχία του στο πρωτάθλημα ήταν αναμφισβήτητη, αλλά η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ομάδα που κέρδισε φέτος τον Ολυμπιακό εντός συνόρων κι έχει το αβαντάζ ότι ο αντίπαλος της δεν έχει δώσει επίσημο παιχνίδι το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Για την ερυθρόλευκη ενδεκάδα οι σίγουροι δέκα είναι οι Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Φουστέρ, Ερνάνι και Ιντέγιε ενώ όπως όλα δείχνουν ο Σιόβας θα κερδίσει την ενδέκατη θέση από τον Μποτία.

Όσον αφορά την ΑΕΚ, από τη στιγμή που ο Μάνταλος ξεπέρασε τον τραυματισμό του, όπως όλα δείχνουν οι εκλεκτοί του Μανωλά θα είναι οι Μπαρόχα, Γκάλο, Αρθο, Κολοβέτσιος και Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας, Αραβίδης, Τζιμπούρ.

πηγή:Ant1.gr