ΤΣΙΜΠΗΜΑΤΑ: Αχεπικά (και όχι μόνον) ΙΙ.

melissa1-90x901Χωρίς να θέλουμε να κομίσουμε γλαύκας εις Αθήνας, θα σημειώσουμε τα ακόλουθα, πάντα καλοπροαίρετα,  για τους καλοπροαίρετους αναγνώστες μας που “ξαφνιάστηκαν” με τα χθεσινά μας “Τσιμπήματα”.

 

 

melissa1-90x901Ας ξεκινήσουμε από την μεγάλη και παλιά οργάνωση των ΑΗΕΡΑn’ s. Είναι αλήθεια ότι με «όχημα» την ΜΚΟ «Αποστολή», της Εκκλησίας της Ελλάδος, η ΑΗΕΡΑ έχει προσφέρει για πολλούς μήνες  σε ελληνικές οικογένειες,  κάμποσες χιλιάδες δολάρια βοήθεια.  Ωστόσο, δεδομένης της έκτασης της οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα,  έλειψε η συντονισμένη προσπάθεια  (αυτό θα μπορούσε να είναι έργο της ΑΗΕΡΑ) ίδρυσης οργάνωσης με κορυφαίο ελληνικό και αμερικανικό επιτελείο,  με σκοπό τη συγκρότηση παναμερικανικών επιτροπών για να συλλεγούν  1 δις. δολάρια  για βοήθεια της  μητέρας πατρίδος.

 

melissa1-90x901Αν το ποσό ακούγεται υπερβολικό, 10 εκ. δολάρια ήταν το αρχικώς προσδιορισθέν ποσόν για την Greek War Relief Association, Inc, το 1940. Και το υπερέβη κατά πολύ…  όταν έχουμε ομογενείς που «δωρίζουν» 100 εκατ. Δολάρια σε Μουσεία, αντιλαμβάνεται ο καθένας τα οικονομικά μεγέθη που αντιπροσωπεύουν ορισμένοι  Απόδημοι Έλληνες… Και εάν συνειδητοποιήσουμε ότι και μικρά παιδιά ακόμη είχαν βγει το ’40 στους δρόμους και μάζευαν χρήματα…

 

 

melissa1-90x901ΑΗΙ, ΠαΔΕΕ. Δύο οργανώσεις που θα μπορούσαν να έχουν συνεργαστεί ώστε να επεξεργαστούν ένα-δύο πάγια αιτήματα της Ομογένειας και να καταθέσουν στις κυβερνητικές αρχές ολοκληρωμένες προτάσεις αν όχι και σχέδια νόμων για την υλοποίησή τους. Η επιστολική ψήφος, θα μπορούσε να είναι το ένα. Και η προστασία των  εν Ελλάδι περιουσιών των Αποδήμων, το άλλο. Και αυτό μόνον παραδειγματικά.

 

melissa1-90x901Αντ΄αυτού, η ΠαΔΕΕ προσπάθησε μόνη της να «πιέσει» για την ψήφο των Αποδήμων και απογοητεύτηκε. Το ΑΗΙ, πάλι μόνο του, να επιτύχει την οικονομική συμμετοχή του ελληνικού Κράτους (εν πολλά συναπτά έτη οικονομικής κρίσης!) στην δημιουργία ελληνικού  «λόμπι» στην Αμερική! Και εισέπραξε άρνηση…

 

 

melissa1-90x901Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής συγκεντρώνει χρήματα (50 εκ. δολάρια!) για την ανέγερση μιας  κατ΄ όνομα Εκκλησίας του «Αγίου Νικολάου» που θα είναι όχι πια ελληνορθόδοξος Ναός, αλλά «Κέντρο Πένθους και Χώρος Διαλογισμού» για όλα τα δόγματα!!!

 

 

melissa1-90x901Δεν θέλουμε να μειώσουμε την προσφορά οιουδήποτε φορέα και προς ουδένα σκοπό. Θέλουμε, όμως, να αναδείξουμε την σημασία της ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ της απανταχού ελληνικής ομογένειας.  Γι αυτό και στηρίζουμε με τις ασθενείς μας δυνάμεις την προσπάθεια δημιουργίας μιας Leadership Παγκόσμιας Οργάνωσης της Ομογένειας.