Κατόπιν αντιδράσεων, αναζητούν ισοδύναμα έναντι του παγώματος των ειδικών μισθολογίων

Αθήνα.- Προθεσμία μέχρι την Κυριακή, οπότε ψηφίζεται στην Ολομέλεια της Βουλής το πολυνομοσχέδιο, έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους αρμόδιους υπουργούς προκειμένου να καταθέσουν προτάσεις ισοδυνάμων μέτρων ανά υπουργείο, έναντι του παγώματος των αντίστοιχων ειδικών μισθολογίων.

Για το ζήτημα ο πρωθυπουργός συγκάλεσε σύσκεψη στην οποία κλήθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, Εμπορικής Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Με τη ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών πάγωνε από την 1η Ιανουαρίου 2017 ώς και το τέλος του 2018 η οποιαδήποτε μισθολογική ωρίμανση των ειδικών μισθολογίων σε στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων, γιατρούς ΕΣΥ, δικαστικούς, διπλωμάτες, μέλη ΔΕΠ των ΑΕΙ, για λόγους δημοσιονομικής προσαρμογής.

Η διάταξη προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από ένστολους, ενώ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες φέρεται να αιφνιδιάστηκαν και διεμήνυσαν ότι η μόνη περίπτωση να δεχθεί το κόμμα της συγκυβέρνησης να ψηφίσει την τροπολογία είναι να υπάρχει μέσα σε αυτήν σαφής διάταξη που θα προβλέπει ότι εφαρμόζεται η απόφαση του ΣτΕ για αναπροσαρμογή του μισθολογίου των ενστόλων στο επίπεδο του 2012.

Αντιδράσεις υπήρξαν και από την αντιπολίτευση, με τη ΝΔ να κατηγορεί τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ότι κοροϊδεύουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ και το ΠΑΣΟΚ ζήτησε «να πάρουν πίσω την αποφαση αυτή».

Newsroom ΔΟΛ