Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Είτε ψεύτης είτε αυταπατώμενος δεν αξίζετε να είστε πρωθυπουργός

  • Σε υψηλούς τόνους η ομιλία του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
  • Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση Τσίπρα
  • «Εξοντώνετε τους πάντες»
  • «Κοροϊδεύετε στα μούτρα τους ενστόλους»
  • «Ο κόφτης είναι η δική σας ρήτρα αναξιοπιστίας, σας δένουν πισθάγκωνα, σας εξευτελίζουν»
  • «Σήμερα είναι μέρα ντροπής, προκαταβάλουμε ρήτρες για την αναξιοπιστία σας»
  • «Οι πολιτικές που εισηγείστε παραπέμπουν στη Βενεζουέλα!»
  • «Πιο επίκαιρο από ποτέ το αίτημα για εκλογές»

Αθήνα.- Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε ιδιαίτερα σκληρά την ομιλία του στη Βουλή, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα της Κυριακής, 22 Μαίου 2016,  λέγοντας στον Αλέξη Τσίπρα πως είτε είναι ψεύτης είτε αυταπατωμένος δεν αξίζει να είναι πρωθυπουργός. “Είστε ένας πρωθυπουργός που όταν έσπασε τα μούτρα του πήρε μία ολόκληρη χώρα και τη φέσωσε 86 δισ. ευρώ. Οι Έλληνες έχουν μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον πρωθυπουργό τους. Υπήρξε συνειδητή πολιτική απάτη, κυνική και αδίστακτη. Η χυδαιότερη εξαπάτηση των Ελλήνων που υπήρξε ποτέ. Θα περίμενε κανείς η κυβερνητική στροφή στη μνημονιακή πραγματικότητα θα συνοδευόταν από στοιχειώδη κριτική, αλλά συμβαίνει το αντίθετο. Αντί να δηλώνετε την μεταμέλεια σας συνεχίζετε την δημαγωγία σας.

Σήμερα ήρθε για όλους τους Έλληνες η ώρα του λογαριασμού. Η ελληνική οικονομία θα χάσει αθροιστικά το 2015-2016 21 δισεκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 5.000 ευρώ για κάθε νοικοκυριό. Όπως είπε οι νέοι φόροι θα δυναμιτίσουν κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα και θα οδηγηθούν ολοένα και περισσότεροι στην παραοικονομία. Οι έμμεσοι φόροι θα πλήξουν περισσότερα τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα.kare6_533_355

Ένας συνταξιούχος με εισόδημα 8.000 ευρώ, χάνει 2.000 ευρώ το χρόνο από την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Κατηγόρησε τα μέλη της κυβέρνησης πως δεν έβαλαν σε τάξη τη βουλευτή του κόμματος που αποκάλεσε τους δικαιούχους του ΕΚΑΣ φοροφυγάδες.

Για τον ΕΝΦΙΑ δήλωσε πως θα πληρώνουν περισσότερα, με σκοπό η μεσαία τάξη να μετατραπεί σε πληβείους.

Οι έμμεσοι φόροι θα τσακώσουν τα χαμηλότερα εισοδήματα, αλλά και την ανταγωνιστικότητα.

Για τα ειδικά μισθολόγια δήλωσε πως η διόρθωση που έκανε η κυβέρνηση δήλωσε πως δεν θα εφαρμοστεί το πάγωμα εάν τα καταφέρουν τα υπουργεία, κατηγορώντας τους πως κοροίδεύουν μέσα στα μούτρα τους ένστολους.

Για το ταμείο δήλωσε πως αυτό θα κρατάει δεσμευμένη την περιουσία του ελληνικού κράτους μέχρι το 2115. Όπως είπε, οι δανειστές ξέρουν πως ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να μείνει πάση θυσία στην εξουσία και για αυτό τον δεσμεύουν με αυτό το υπερταμείο. Είναι ημέρα ντροπής για τη Βουλή. “Το πρόβλημα δεν ήταν ποτέ η λειτουργία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά οι δικές σας παλινωδίες. Εξηγήστε μας είναι καλές οι ιδιωτικοποιήσεις ή όχι. Για αυτο σας ζητούν να δεσμεύσετε όλη τη χώρα για να μείνετε στις καρέκλες. Σας το λέμε εμείς που είμαστε σταθεροί στις αποκρατικοποιήσεις. Σε εμάς δεν τόλμησαν σε εμάς να ζητήσουν τέτοιο ταμείο οι δανειστές και ούτε πρόκειται όταν γίνουμε κυβέρνηση. Δεν γίνατε φιλελεύθερος κύριε Τσίπρα επειδή ψηφίσατε κάποια μέτρα, αλλά εσείς υποχρεωθήκατε να ψηφίσετε κάτι που δεν πιστεύετε και αυτο θα οδηγήσει σε μία νέα ιλαροτραγωδία. Είναι βαθιά νυχτωμένος εάν νομίζει πως με το κλείσιμο της αξιολόγησης θα απογειωθεί η οικονομία”.

Θύμησε τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για τη Βενεζουέλα την οποία τότε αποθέωνε. Διάβαστε μάλιστα και μία επιστολή του Έλληνα πρωθυπουργού προς τον πρόεδρο, Νικολάς Μαδούρο. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι θέλησε να προστατέψει τον ερωτύλο πρέσβη.

Ζήτησε εκ νέου πρόωρες εκλογές λέγοντας πως όσο πιο γρήγορα φύγει η κυβέρνηση από την εξουσία τόσο το καλύτερο θα είναι για τη χώρα. Έκανε άνοιγμα προς όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου. Στο ερώτημα των Ελλήνων εάν υπάρχει άλλος δρόμος ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ανακοινώσει μία νέα συμφωνία και ένα νέο πρόγραμμα για το 2017-2021. Για τα πρωτογενή πλεονάσματα δήλωσε πως δεν μπορεί η Ελλάδα να πιάσει τον στόχο 3,5% για τα επόμενα 15 χρόνια.