Το στοίχημα της Ομογένειας: 1,000,000 τουρίστες από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα το 2016

Αθήνα.- Η Panhellenic Post, με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενεί και φέτος την εκστρατεία της ελληνοαμερικανικής εφημερίδας και  Ιστοσελίδας Greek News και Greeknewsonline.com, αντιστοίχως, για την παρότρυνση της ελληνικής Ομογένειας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, να επισκεφθούν μαζικά τούτο το καλοκαίρι την πατρίδα και, μάλιστα, με τον φιλόδοξο στόχο οι Ελληνοαμερικανοί και Αμερικανοί επισκέπτες να φτάσουν ή και να ξεπεράσουν τα 1.000.000 άτομα!

Παραθέτουμε το Κύριο Άρθρο της εφημερίδας, υπογραφόμενο από την εκδότη της, έγκριτο δημοσιογράφο, Αποστόλη Ζουπανιώτη, στο οποίο εξηγεί τους στόχους και τις δυνατότητες  της εκστρατείας, για να προσφερθεί ουσιαστική βοήθεια από την ομογένεια στην δοκιμαζόμενη από την παρατεταμένη οικονομική κρίση, γενέτειρα.

ΣΧΟΛΙΟ ΡΗΡ: Παρόμοια εκστρατεία μπορούσαν και όφειλαν να έχουν αναλάβει, ανιδιοτελώς, όλα τα ομογενειακά έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας σε όλες τις ομογενειακές παροικίες ανά τον κόσμο. Ιδιαίτερα οι ημερήσιες εφημερίδες.  Το θέμα δεν είναι πολιτικό και, φυσικά, σε καμία περίπτωση κομματικό. Είναι εθνικό.

Ακολουθεί το Κύριο άρθρο του

Αποστόλη Ζουπανιώτη

Εκδότη/Διευθυντή

της Greek News

Η δίγλωσση εβδομαδιαία ελληνοαμερικανική εφημερίδα Greek News ξεκινά σήμερα, Δευτέρα 23 Μαΐου, την έβδομη κατά σειρά δίμηνη εκστρατεία για ενίσχυση του ελληνικού τουρισμού, βάζοντας ένα στοίχημα για την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα:  Να συμβάλλουμε όλοι ώστε ο αριθμός των επισκεπτών από τις Ηνωμένες Πολιτείες να ξεπεράσει το 2016 το ένα εκατομμύριο.

Χωρίς να έχουμε ως μέσο ενημέρωσης ή ως άτομα οποιοδήποτε συμφέρον από τον Τουρισμό και με μόνη μας έγνοια να βοηθήσουμε την Ελλάδα και τους συμπατριώτες μας στη γενέτειρα στα δύσκολα χρόνια που περνούν από το 2010 μέχρι σήμερα, εγκαινιάσαμε το Μάιο του 2010, λίγες μέρες μετά τα τραγικά γεγονότα της Marfin την εκστρατεία μας με θέμα «Φέτος το καλοκαίρι πάμε Ελλάδα», ως απάντηση στο πλήγμα που είχε δεχθεί η εικόνα της Ελλάδας.

Η Greek News ήταν το μόνο ελληνόφωνο μέσο ενημέρωσης που τόλμησε να απευθυνθεί στο πατριωτισμό των ομογενών και στον φιλελληνισμό των αμερικανών μας φίλων και πιστεύουμε ότι στα επτά αυτά χρόνια βάλαμε το λιθαράκι μας στην εθνική προσπάθεια. Κι όλα αυτά με αντίξοες συνθήκες που προκαλούσαν τα αρνητικά δημοσιεύματα, αλλά κι η απουσία απευθείας πτήσεων (πλην των θερινών μηνών).

Στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, οι περισσότερες αφίξεις από τις ΗΠΑ σημειώθηκαν το 2008 (περίπου 620.000), όταν ακόμη πετούσε η Ολυμπιακή Αεροπορία. Απ’ εκεί και μετά, το 2012 οι αφίξεις ήταν 373.831, το 2013 αυξήθηκαν κατά 24,8% στις 466.520, το 2014 591.853 για να εκτοξευτούν το 2015 στις 750.250, ήτοι αύξηση 26,8%. Στους αριθμούς αυτούς δεν συμπεριλαμβάνεται η κρουαζιέρα, άρα ο πραγματικός αριθμός ξεπερνά τους 800 χιλιάδες επισκέπτες.

Ο στόχος του ενός εκατομμυρίου επισκεπτών είναι ρεαλιστικός, λαμβάνοντας υπόψη ο φτηνό ευρώ (έναντι του δολαρίου), τις τέσσερεις απευθείας πτήσεις από τις ΗΠΑ προς την Ελλάδα στη διάρκεια του καλοκαιριού και το ισχυρό αίσθημα πατριωτισμού των Ομογενών, που θέλουν με κάθε τρόπο να βοηθήσουν τη γενέτειρα να ορθοποδήσει κι ευτυχώς ο τουρισμός είναι ο μόνος τομέας που η χώρα έχει στρατηγικό πλεονέκτημα.

Οι συνθήκες βεβαίως κάθε άλλο παρά εύκολες είναι. Η ταξιδιωτική προειδοποίηση που εξέδωσε για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες η αμερικανική κυβέρνηση, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών, η άσχημη εικόνα των πρόχειρων καταυλισμών προσφύγων και μεταναστών σε ορισμένα νησιά, στην Ειδομένη και τον Πειραιά και η συνέχιση των προβλημάτων στη διακίνηση κεφαλαίων, προκαλούν προβλήματα. όμως εμείς ξέρουμε ότι η Ελλάδα είναι χώρα ασφαλής. Ξέρουμε ότι το αίσθημα φιλοξενίας των Ελλήνων είναι ο ισχυρότερος δείκτης προστασίας κι ο χαρακτήρα μας ικανός να διαλύσει κάθε σκοτούρα και κάθε ανησυχία και να κάνει τις διακοπές του καθένα αξέχαστες.

Ας δώσουμε αυτό το μήνυμα σε κάθε φίλο μας Ομογενή και Φιλέλληνα: Πως «Ο Ξένιος Ζευς κι η Ελληνική Φιλοξενία εγγυώνται αξέχαστες διακοπές».

Όμως για τους Ελληνοαμερικανούς η επίσκεψη στην Ελλάδα είναι προσκύνημα στο τόπο που γεννηθήκαμε εμείς, οι γονείς κι οι παππούδες μας. Είναι καθοριστικό ως Ελληνες της Διασποράς να μεταδώσουμε την αγάπη μας για τη γενέτειρα και στα παιδιά μας, δημιουργώντας ισχυρούς δεσμούς και παράλληλα συμβάλλοντας με τις διακοπές μας στη γενέτειρα και στην ελληνική οικονομία.

Γι’ αυτό ας πάμε και φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα. Ας βοηθήσουμε να ξεπεραστεί ο στόχος του 1.000.000 επισκεπτών από την Αμερική. Είναι εφικτός αν όσοι μπορούμε κλείσουμε εισιτήρια (κι είναι φτηνότερα από ποτέ). Είμαστε σχεδόν δύο εκατομμύρια Ελληνοαμερικανοί και μπορούμε ακόμη και μόνοι μας να πιάσουμε το στόχο.