Συνελήφθη με την κατηγορία απόπειρας βιασμών γυναικών

Ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας βιασμού κατά συρροή και της παράνομης οπλοφορίας άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών το απόγευμα της Τετάρτης κατά του 30χρόνου επονομαζόμενου “δράκου” του Αμαρουσίου, ο οποίος συνελήφθη το πρωί σε παρκο πίσω από το Ολυμπιακό Στάδιο για επιθέσεις σε βάρος γυναικών.

 Τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δράστης ακολούθησε την τακτική που ακολουθούν πολλοί επίδοξοι βιαστές. Επέλεγε να δρα σε γνώριμη για εκείνον περιοχή, κοντά στο σπίτι του. Ο 30χρονος σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μένει μόλις 500 μέτρα μακριά από τα σημεία όπου φέρεται “χτύπησε”.
Πώς έφτασαν στη σύλληψη του

Από προχθές και ύστερα από την επίθεση εναντίον δύο γυναικών σε υπόγεια διάβαση στην περιοχή της Φιλοθέης η αστυνομία είχε στα χέρια της την περιγραφή του δράστη. Τα θύματά του μιλούσαν για έναν εύσωμο άνδρα με γυαλιά κοντά στα 30.

Σήμερα τα ξημερώματα ο άνδρας χτύπησε ξανά. Θύμα του μια γυναίκα που πήγαινε στη δουλειά της στις έξι το πρωί στην οδό Αγράφων κοντά στη συμβολή της με την Ελευθερίας στην περιοχή του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η γυναίκα αντιστάθηκε, έβαλε τις φωνές, περίοικοι που την άκουσαν κάλεσαν την αστυνομία. Αμέσως οι άνδρες της ΔΙΑΣ που έσπευσαν στο σημείο εντόπισαν τον άνδρα λίγα στενά πιο κάτω.

Το γεγονός ότι ταίριαζε στην περιγραφή, αλλά και το ότι είχε μια αμυχή στο πρόσωπο έκανε τους αστυνομικούς να τον οδηγήσουν στο τμήμα.

Ο κατηγορούμενος για τον οποίο ορίστηκε δικηγόρος, παραπέμφθηκε ενώπιον του 27ου τακτικού ανακριτή Αθηνών, πήρε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής.

Μετά την απολογία του θα αποφασιστεί η περαιτέρω ποινική του μεταχείριση. Ο 30χρόνος μέχρι την απολογία του κρατείται.

Η σύλληψη του 30χρονου ιδιωτικού υπάλληλου και η δημοσιοποίηση του γεγονότος έκαναν ακόμη μια γυναίκα να βρει το θάρρος και να καταγγείλει στους αστυνομικούς ότι και εκείνη έπεσε θύμα επίθεσης.

Οι πληροφορίες από την αστυνομία λένε ότι ο 30χρονος έχει αναγνωριστεί από όλα τα θύματά του ως ο άνδρας που τους επιτέθηκε. Ο ίδιος πάντως το αρνείται πεισματικά, λέγοντας μάλιστα για την αμυχή στο πρόσωπο ότι προέρχεται απο το ξύρισμα.

Πηγή:NewsIt.gr