O πρωθυπουργός της Αυστραλίας: Oι κάτοικοι της Κρήτης χαίρουν θαυμασμού και αγάπης στην Αυστραλία

O πρωθυπουργός της Αυστραλίας για την 75η επέτειο της Μάχης της Κρήτης:

«Είναι τιμή μου να αποστέλλω το παρόν μήνυμα επί τη ευκαιρία της 75ης επετείου από τη Μάχη της Κρήτης. Η ηρωική υπεράσπιση της Κρήτης από Αυστραλούς στρατιώτες που πολέμησαν δίπλα στους Έλληνες και σε άλλους συμμάχους, αποτέλεσε ιστορική στιγμή στον κοινό μας αγώνα για την ελευθερία.

Η αποφασιστική αντίσταση του Κρητικού λαού και το ανυπέρβλητο θάρρος του κατά την προφύλαξη στρατιωτών των Συμμάχων από τις δυνάμεις των κατακτητών, μέχρι την ασφαλή εκκένωσή τους από την Κρήτη, σήμαναν την αρχή άρρηκτων δεσμών μεταξύ των λαών μας.

Σήμερα, οι κάτοικοι της Κρήτης χαίρουν θαυμασμού και αγάπης στην Αυστραλία για τους κινδύνους που αψήφησαν στο παρελθόν, και για τη φιλία που δείχνουν σε όλους τους Αυστραλούς από τότε. Η απαρχή της μετανάστευσης Ελλήνων στην Αυστραλία ενίσχυσε περαιτέρω αυτή τη φιλία, εμπλουτίζοντας τον πολιτισμικό ιστό της Αυστραλίας και διασφαλίζοντας ότι οι δεσμοί που σφυρηλατήθηκαν εν καιρώ πολέμου, παραμένουν ζωντανοί δεκαετίες αργότερα.

Στην επέτειο αυτή, θυμόμαστε εκείνους που πολέμησαν και έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία.

Στέλνω τις πιο θερμές που ευχές στους κατοίκους της Κρήτης και σε όλους τους Έλληνες κατά τις αναμνηστικές τελετές για τα 75 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης».