Στάσεις εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από τις 11:00

Αθήνα.- Ταλαιπωρία περιμένει σήμερα Πέμπτη (26.05.2016) όσους χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για τις μετακινήσεις τους. Από τις 11:00 οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ ξεκινούν στάση εργασίας.

Σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ η στάση εργασίας που θα ξεκινήσει στις 11:00 θα λήξει στις 16:00 το απόγευμα, ενώ λεωφορεία και τρόλεϊ θα τραβήξουν χειρόφρενο από τις11:00 έως τις 17:00. Στο διάστημα αυτό, οι εργαζόμενοι θα κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αποφασίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς που αντιδρούν στην υπαγωγή των συγκοινωνιακών εταιρειών στο υπερ-Ταμείο καταγγέλλοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίησή τους θα αποφασίσουν στις συνελεύσεις τους τις περαιτέρω δράσεις τους.

Μάλιστα, η πρόταση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργία Μετρό Αθήνας στη γενική συνέλευση θα είναι “απεργίες επαναλαμβανόμενες με εκτίμηση της κατάστασης, παράλληλα με δράσεις και ενημέρωση με διάφορους τρόπους προς τους πολίτες τι ακριβώς σημαίνει το ξεπούλημα τον δημοσίων αστικών συγκοινωνιών”.

Οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες με ανακοινώσεις τους δηλώνουν μεταξύ άλλων πως μετά την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις» μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο. Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται – νομίμως – οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου”.