Επαναφέρει το θέμα της ψήφου των Αποδήμων η ΝΔ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Στο ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του Εξωτερικού και το αντίστοιχο σχέδιο νόμου της Νέας Δημοκρατίας που έχει κατατεθεί στη Βουλή, αναφέρθηκε στη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς (sic) o Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Έβρου και Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αν. Δημοσχάκης. Στη συνεδρίαση υπήρξε ενημέρωση για ζητήματα των Ελλήνων σε Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο.

Μιλώντας για το «καυτό» θέμα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων ψηφοφόρων από τον τόπο κατοικίας τους, ο κ. Δημοσχάκης το χαρακτήρισε  «πάγιο αίτημα των Ελλήνων του Εξωτερικού» και το οποίο, όπως είπε «πάντα έμενε ανεκπλήρωτο λόγω των ιδεοληψιών συγκεκριμένων πολιτικών χώρων».

Ο Τομεάρχης Απόδημου Ελληνισμού προσκάλεσε την Κυβέρνηση να καταθέσει τις απόψεις της σ\το σχετικό Νομοσχέδιο που έχει υποβάλει η αξιωματική αντιπολίτευση. «Αναμένεται, είπε, η θέση της Κυβέρνησης, αλλά και της Επιτροπής, καθώς δεν είναι δυνατόν να μην διευκολύνουμε Έλληνες πολίτες με ταυτότητα, ΑΦΜ κλπ. Και να συζητάμε για αλλαγές στην εκλογική διαδικασία με άρωμα ’89».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της ψήφου των αποδήμων ψηφοφόρων η κυβέρνηση της ΝΔ είχε καταθέσει Νομοσχέδιο στη Βουλή το 2009 το οποίο δεν ψήφισαν τα κόμματα της τότε αντιπολίτευσης, ανάμεσά τους και ο ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα να μην καταστεί νόμος του Κράτους.