Ερώτηση της ΝΔ για τη συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες

Αθήνα.- Ερώτηση στη Βουλή για συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε εξωχώριες εταιρείες καταθέτει εντός της ημέρας η ΝΔ όπως ανακοίνωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του κόμματος, η ΝΔ ρωτά την κυβέρνηση για ποιο λόγο δεν έχει απαντήσει από τις 26 Αυγούστου σε παλαιότερη ερώτηση βουλευτών της για την συμμετοχή μελών της κυβέρνησης σε offshore. «Υπάρχει ή δεν υπάρχει μέλος της που συμμετέχει; Τι γνωρίζει η κυβέρνηση για το πόθεν έσχες των χρήσεων 2013, 2014 και 2015;» αναφέρεται χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ καταψηφίζει και τα νέα προαπαιτούμενα» ξεκαθάρισε επίσης ο Γιώργος Κουμουτσάκος που μίλησε για «τυφώνα φοροκαταιγίδας» που έχει ήδη ξεσπάσει.

Αναφερόμενος στην διάταξη για τις offshore έκανε λόγο και για «διάταξη πλυντήριο για τους δικούς της που έφερε η κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, αυτοακυρώνεται διαρκώς χωρίς να ντρέπεται»

«Ακούσαμε την κριτική που μας γίνεται και είναι σεβαστή» ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκος για την αποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή την Τετάρτη και πρόσθεσε:

«Η ουσία της στάσης και της θέσης μας είναι σταθερή: Η άρνηση να μετέχουμε σε αυτή την φαρσοκομωδία για ένα πολύ σοβαρό θέμα. Και οι δύο ρυθμίσεις καταλήγουν στο ίδιο αποτέλεσμα, στο ίδιο πλυντήριο» υπογράμμισε.

Ο Τσίπρας πρώτα ξέπλυνε υπουργούς και μετά έφερε τη νέα τροπολογία» τόνισε στον ΣΚΑΪ για τις offshore ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης της ΝΔ να αποχωρήσει από τη συζήτηση στην Ολομέλεια την Τετάρτη.

Η εντολή του Κυριάκου Μητσοτάκη να αποχωρήσουμε από τη Βουλή ήταν πολύ σωστή (…) αυτό που έγινε χθες ήταν τραγωδία τόνισε από την πλευρά του στον σταθμό μας ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας.

«Η επιλογή μας ήταν συνειδητή και στρατηγικής σημασίας. Δεν θέλαμε να εμπλακούμε στην αντιπαράθεση – σόου που έστησε η κυβέρνηση, επιχειρώντας να απαλύνει τις βαθιές πληγές που άνοιξε στο κυβερνητικό σώμα η σκανδαλώδης τροπολογία» τόνιζαν από την πλευρά τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πηγή:skai.gr