Ενθουσιασμός στα Ελληνόπουλα του Σίδνεϊ για τα παιχνίδια της Ελλάδας

Σίδνεϊ.- Πανηγυρική υποδοχή ετοίμασαν ομογενείς φίλαθλοι για την εθνική ανδρών της Ελλάδας που έφτασε την Πέμπτη το βράδυ στον διεθνή αερολιμένα Σίδνεϊ, στο πλαίσιο της περιοδείας της για τα δύο φιλικά παιχνίδια με τους Socceroos.

Στις τάξεις της ομογένειας επικρατεί ενθουσιασμός και είναι χαρακτηριστικό ότι τα παιχνίδια αυτά αποτελούν αντικείμενο συζήτησης όχι μόνο ανάμεσα στους μετανάστες Έλληνες, αλλά και στα Ελληνόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς ιδιαίτερα στο Σίδνεϊ, που σπεύδουν να προμηθευτούν εισιτήρια.ethniki

Άλλωστε, το ελληνικό συγκρότημα έχει να έρθει στο Σίδνεϊ 36 χρόνια. Η τελευταία φορά ήταν τον Ιούνιο του 1978 και η αναμέτρηση τότε με τους Αυστραλούς είχε λήξει ισόπαλη 1-1.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, οι παράγοντες του ελληνικού εθνικού συγκροτήματος δεν επιθυμούν οι παίκτες να αναλωθούν σε επισκέψεις σε οργανισμούς και εκδηλώσεις, αλλά να αφοσιωθούν στους δύο αγώνες, να αποδώσουν καλά και να προσφέρουν χαρά στους ομογενείς.

Την Πέμπτη το πρωί μέλη της αποστολής της Ελλάδας πήγαν στην σύσκεψη του επιχειρηματικού συνδέσμου Australian Greek Business Forum.

Επίσης, την ίδια μέρα έγινε και η πρώτη προπόνηση των παικτών επί αυστραλιανού εδάφους σε γήπεδο των νοτίων προαστίων της πόλης.

Σήμερα το πρωί δόθηκε συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα, σε ξενοδοχείο της περιοχής The Rocks, και απόψε της Παρασκευής θα γίνει η δεύτερη προπόνηση, αυτή τη φορά στο Ολυμπιακό Στάδιο στο Homebush, όπου και θα διεξαχθεί ο αγώνας το Σάββατο, στις 8μμ.

Την Κυριακή το πρωί, η Εθνική θα αναχωρήσει για τη Μελβούρνη, για το δεύτερο παιχνίδι με τους Socceroos, την Τρίτη το βράδυ.

Όσον αφορά το στρατόπεδο των Αυστραλών, διεθνείς παίκτες επισκέφθηκαν χθες δημοτικά σχολεία της πόλης, ενώ η χθεσινοβραδινή τους προπόνηση έγινε στο Leichhardt Oval, έδρα παλαιότερα και του Olympic Sydney.

neoskosmos.com