Νίκη για τους Αυστραλούς! Στο 93′ έκοψαν… την ανάσα της Εθνικής

Σίδνεϊ.- Η Εθνική μας ομάδα ηττήθηκε 1-0 από την Αυστραλία με γκολ του Λέκι στο 93ο λεπτό στο φιλικό ματς του Σίδνεϊ.  Τραυματίστηκε και αποχώρησε από το ματς ο Καρνέζης.

Τα “καγκουρό” ήταν καλύτερα στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ενώ η “γαλανόλευκη” έδειξε ότι παρατάχθηκε με σκοπό να κρατήσει ανέπαφη την εστία της.

Η Εθνική κατάφερα να φανεί απειλητική μόνο στα πρώτα δέκα λεπτά της φιλικής αναμέτρησης και στο 14’ ο Καρνέζης αντικαταστάθηκε από τον Καπίνο λόγω τραυματισμού. Τραυματίστηκε όταν τρεις Αυστραλοί έπεσαν πάνω του στην προσπάθειά τους να κλέψουν την μπάλα έπειτα από μια ασταθή επέμβαση του Ελληνα τερματοφύλακα, τον οποίο όμως τραυμάτισαν.

Επειτά από τα πρώτα τριάντα λεπτά του αγώνα στο  “ANZ Stadium” οι Αυστραλοί ανέβασαν ρυθμό και έβρισκαν λύσεις απέναντι στην ελληνική άμυνα, ωστόσο ο Καπίνο αντέδρασε σωστά και στα τρία σουτ του Μίλιγκαν, μετά το 33′.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η Εθνική έριξε εκ νέου τον ρυθμό του παιχνιδιού, Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και κατάφεραν στην τελευταία φάση του αγώνα με τον Λέκι να σκοράρουν και να πάρουν τη νίκη.

Ο γκοκίπερ της ελληνικής ομάδας λάμβανε σωστές θέσεις και στο δεύτερο ημίχρονο με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μη μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Η καλύτερη ευκαιρία της Ελλάδας ήταν στο 74′ όταν έπειτα από φάουλ του Χολέμπας, ο Τοροσίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Αυστραλοί είχαν δοκάρι στο 81′ με τον Σένσμπουρι και στο 90′ δεν τους καταλογίστηκε γκολ του Κέιχιλ, όμως στο 94′ πήραν αυτό που ήθελαν. Ο Λέκι έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του με 1-0.

Αυστραλία: Ράιαν, Γκέρια, Μίλιγκαν (83’ Ίρβιν), Ντέγιενεκ, Κρούζε (60’ Λέκι), Μόουϊ (61’ Ρόγκιτς), Σμιθ (82’ Γκέρσμπαχ), Γιέντινακ, Μπερνς (72’ Οικονομίδης), Σένσμπουρι, Γιάννου (72’ Κέιχιλ)

Ελλάδα: Καρνέζης (15’ Καπίνο), Οικονόμου, Σταφυλίδης, Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης, Μανιάτης, Γιαννιώτας (73’ Αραβίδης), Χριστοδουλόπουλος (46’ Μπακασέτας), Σάμαρης (56’ Ταχτσίδης), Βέλλιος, Διαμαντάκος (46’ Χολέμπας).