«Το δισεκατομμύριο δεν με αλλάζει» λέει ο ομογενής Κώστας Μακρής

«Δεν αλλάζει τίποτα, συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά και κάθε μέρα είναι business as usual», μου λέει ο ομογενής επιχειρηματίας Κώστας Μακρής, ο οποίος δεν φαίνεται να εξεπλάγην που, για άλλη μια φορά, βρέθηκε ξανά φέτος στη λίστα με τους πλουσιότερους επιχειρηματίες της Αυστραλίας, σύμφωνα πάντα με το περιοδικό «The Australian Financial Review».

«Δεν είναι τα χρήματα μόνο που κάνουν έναν επιχειρηματία να συνεχίζει να ασχολείται τόσα χρόνια με την ίδια δουλειά» λέει στο «Νέο Κόσμο» και συνεχίζει:

«Λατρεύω αυτό που κάνω και η ηθική ανταμοιβή μου έρχεται όταν δημιουργώ κάτι και βλέπω το τελικό αποτέλεσμα. Αυτό είναι που με κρατάει σε εγρήγορση και μου δίνει ζωή», τονίζει χαρακτηριστικά ο μεγιστάνας των ακινήτων, ο οποίος πρόκειται μέσα στο 2016 να παραδώσει το κτιριακό και ξενοδοχειακό συγκρότημα Sheraton στην δημοφιλή O’Connell Street της Αδελαΐδας, ενώ έχει ήδη ολοκληρώσει ακόμα δύο μεγάλα πρότζεκτ στις περιοχές Gilles Plains και Hallett Cove, όπου φιλοξενείται παγκόσμια ομάδα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, Aldi.

Ο Μακρής παρ’ όλη την επιτυχία του φαίνεται να ανησυχεί έντονα για την οικονομική ευημερία και την πορεία της Νότιας Αυστραλίας.

«Δυστυχώς νιώθω πως η κυβέρνηση της Καμπέρας έχει σταματήσει να ασχολείται με την Πολιτεία μας και αυτό είναι πολύ λυπηρό για τη νέα γενιά που δυσκολεύεται να βρει δουλειά και να δημιουργήσει εδώ.

«Η Νότια Αυστραλία, χρειάζεται τουλάχιστον ένα ακόμα εκατομμύριο κατοίκους και πρωτίστως νέους ηλικιακά εργαζόμενους που έχουν όρεξη για δουλειά και δημιουργία», συμπληρώνει ο κ. Μακρής ο οποίος αγαπά την Αδελαΐδα αλλά συνάμα έχει το βλέμμα του στραμμένο και στο Brisbane, όπου αυτή τη στιγμή ολοκληρώνει το τεράστιο πρότζεκτ, «Marina Mirage».

Με καταγεγραμμένη περιουσία ύψους $1,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ο επιχειρηματίας από το Ληγουριό της Αργολίδας, έχει κατορθώσει να αποκτήσει όλα ή και περισσότερα από όσα ονειρευόταν να επιτύχει όταν έφτανε στην Αυστραλία σε ηλικία μόλις 16 ετών. Το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των $1,17 δις, του δίνει επίσης το προβάδισμα του μοναδικού δισεκατομυριούχου της ομογένειας της Αυστραλίας, ενώ ακολουθούν έξι ομογενείς που κατόρθωσαν να κερδίσουν μια θέση στην πολυπόθητη λίστα.

«Η δουλειά και η δημιουργία είναι ευτυχία αλλά πρέπει να ζούμε και τη ζωή μας γιατί άλλη ζωή δεν έχει», καταλήγει ο κ. Μακρής ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα τρεις φορές το χρόνο για διακοπές και μου δίνει ραντεβού στο Ιόνιο γιατί «απλά σαν τα ελληνικά νησιά, δεν υπάρχει πουθενά».