Νεκρός ο Αιγύπτιος «Χαμπίμπι» που πυροβόλησαν στα Εξάρχεια

Κατέληξε τελικά ο άνδρας που πυροβόλησαν το πρωί στα Εξάρχεια. Ο άνδρας είχε μεταφερθεί στον Ερυθρό Σταυρό.

Από την επίθεση στη Θεμιστοκλέους δέχθηκε τρεις σφαίρες στο θώρακα, την κοιλιακή χώρα και το λαιμό.

Οι δράστες ήταν δύο κουκουλοφόροι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Πυροβόλησαν τουλάχιστον έξι φορές, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν βαρύτατα τον άνδρα, ο οποίος διακομίσθηκε εν ζωή στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για έναν 36χρονο υπήκοο Αιγύπτου, ο οποίος μάλιστα είχε πέντε διαφορετικές ταυτότητες και είχε συλληφθεί στο παρελθόν για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, όπλων και επικίνδυνες σωματικές βλάβες σε τρίτους.

Το θύμα ήταν γνωστό στις Αρχές με το παρατσούκλι «Χαμπίμπι» για υποθέσεις διακίνησης ναρκωτικών, αλλά και για βίαιες επιθέσεις σε πολίτες. Μάλιστα, πριν από λίγες ημέρες είχε επιτεθεί με μαχαίρι σε ομάδα ατόμων σε γνωστό στέκι των Εξαρχείων.

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής, οι κουκουλοφόροι πυροβόλησαν τον άνδρα τουλάχιστον έξι φορές.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, το θύμα φέρεται να εμπλέκεται σε διακίνηση ναρκωτικών, πιθανόν για λογαριασμό ομάδας αλλοδαπών.

Η επίθεση σημειώθηκε κοντά στο σπίτι του, την ώρα που περπατούσε. Δύο άτομα που είχαν καλυμένα τα πρόσωπά τους και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα τον προσέγγισαν και ο ένας τον πυροβόλισε τρεις φορές στο στήθος και τον λαιμό.

Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη των κακοποιών, ενώ πηγές της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ενδεχόμενο ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Την προανάκριση για το συμβάν έχει αναλάβει η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.