Κλειστή η Πατησίων προς Ομόνοια -15 επιβάτες στο λεωφορείο που έβαλαν φωτιά!

Κλειστή παραμένει, έως αυτή την ώρα, η Πατησίων από Ιουλιανού μέχρι Πανεπιστημίου, στο ρεύμα προς Ομόνοια, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες το βράδυ, ενώ στο ρεύμα προς Πατήσια, η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

Υπενθυμίζουμε, ότι χθες τα ξημερώματα, στις 00:50, ομάδες αγνώστων έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων, πέταξαν βόμβες μολότοφ σε αστυνομικές δυνάμεις, ενώ από τη ρίψη τους έπιασαν φωτιά ένα τρόλεϊ και ένα λεωφορείο.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 12 όταν ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών κατέβηκε από την πλατεία Εξαρχείων στην οδό Στουρνάρη.

590_1e1ed8d863ff068ab83682c2ce1926e7

Στην περιοχή κατέφθασαν τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ περιορίζοντας τους νεαρούς στο χώρο του Πολυτεχνείου ενώ λίγη ώρα αργότερα δυο οχήματα της Πυροσβεστικής επεχείρησαν επι της οδού Πατησίων προκειμένου να σβήσουν τη φωτιά που είχε προκληθεί απο την επίθεση των αντιεξουσιαστών στο τρόλεϊ και το λεωφορείο.

Ωστόσο, τα καμένα οχήματα δεν απομακρύνθηκαν από το σημείο καθώς η ομάδα των αντιεξουσιαστών συνέχισε να πετά βόμβες μολότοφ και μέσα από το προαύλιο του Πολυτεχνείου την ώρα που οι δυνάμεις των ΜΑΤ προχώρησαν σε ρίψη φωτοβολίδων κρότου-λάμψης.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με τους αντιεξουσιαστές να πετούν μολότοφ και πέτρες από τη στέγη του Πολυτεχνείου και την ατμόσφαιρα στους γύρω δρόμους να είναι αποπνικτική από τα χημικά που έριξαν οι αστυνομικές δυνάμεις.

Ο κ. Κασιμέρης, μιλώντας στο mega, ανέφερε ότι στο τρόλεϊ που έκαψαν με μολότοφ χθες το βράδυ άγνωστοι στην Πατησίων δεν υπήρχαν επιβάτες, αλλά στο λεωφορείο, το οποίο επίσης κάηκε ολοσχερώς, βρίσκονταν 15 επιβάτες.

Οι άγνωστοι κατέβασαν τον οδηγό του τρόλεϊ και πέταξαν μολότοφ στο εσωτερικό του, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ στο λεωφορείο κατέβασαν με τη βία τους επιβάτες, έσπασαν τα τζάμια και στη συνέχεια πέταξαν μολότοφ στο κάθισμα του οδηγού.

«Αυτό πρέπει να είναι το 5ο ή 6ο τρόλεϊ που καίνε, συν ότι έχουν επιχειρήσει να κάψουν και δικά μας λεωφορεία», σχολίασε ο κ. Κασιμέρης.

«Δεν μπορεί να συμβαίνει αυτό τώρα, σε έναν δρόμο σαν την Πατησίων», τόνισε και συμπλήρωσε: «Εκεί πέρα θέλει ή να γίνει αλλαγή σχεδιασμού από τον ΟΑΣΑ, που για μένα δεν πρέπει να γίνει αυτό, ή να υπάρχει αστυνόμευση στην περιοχή. Κινδυνεύει ο κόσμος, κινδυνεύουν επιβάτες».

Στο σημείο βρέθηκε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, αλλά και διμοιρίες των ΜΑΤ.