Ξεκινάει το Συνέδριο της Ένωσης Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ

ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΛΑΣΠΙΝΑ

Αθήνα.- Το ετήσιο Συνέδριό της (72ο) πραγματοποιεί από σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016) η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ, στο Hyatt Regency Greenville της Νότιας Καρολίνας (South Carolina).

Το Συνέδριο θα είναι τριήμερο και θα απασχοληθεί με διαδικαστικά, κυρίως, θέματα καθώς εκλογές φέτος δεν θα πραγματοποιηθούν. Η θητεία της νυν Προέδρου Ελευθερίας Λώρα-Νίξον λήγει τον Ιούνιο του 2017, οπότε και το 73ο Συνέδριο θα έχει και εκλογές.

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικό και θετικό στοιχείο του φετινού Συνεδρίου αποτελεί το γεγονός ότι τις εργασίες του Συνεδρίου  έχει αναλάβει το  Τμήμα Νέων της περιοχής και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι αποφάσεις και τα πορίσματά του.

Υπενθυμίζεται ότι η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής ΤΟ ΒΕΛΟΥΧΙ  έχει ένα πλούσιο έργο, και εκτός του ότι αποτελεί τη νοητή γέφυρα που συνδέει τους Ευρυτάνες της Αμερικής με τη γενέτειρά τους, έχει αναπτύξει σημαντικές κοινωνικές, ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές πρωτοβουλίες και προγράμματα. Έχει αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της προσφοράς της στον τόπο μας με το Γυμνάσιο, το Νοσοκομείο και το Γηροκομείο του Καρπενησίου.

Προκύπτει από την ανθρωπιστική βοήθεια, που προσφέρει χρόνια τώρα, σε Ευρυτάνες, που έχουν ανάγκη, από τις υποτροφίες που χορηγεί ετησίως σε Ευρυτάνες σπουδαστές στην Αμερική και την Ελλάδα, από την ιατρική βοήθεια που προσφέρει στα απομακρυσμένα χωριά της Ευρυτανίας ή σε άτομα με ειδικές ανάγκες.

Για όλους αυτούς τους λόγους η Ένωση Ευρυτάνων Αμερικής «το Βελούχι» έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις από κρατικούς και εκκλησιαστικούς φορείς.